Eskişehirli vekiller TBMM'de emeklileri unutmadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli vekiller TBMM'de emeklileri unutmadı!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ek yüzde 5 artış yapıldığı yönündeki açıklamasına CHP’li vekillerin tepkisi gecikmedi. Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan’ın da arasında bulunduğu CHP’li vekiller düşük zam oranına tepkilerini TBMM’de dile getirdi.

Sütiş Eskişehir
“SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. 2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tepki de CHP’li milletvekillerinden geldi.

CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan’ın da aralarında bulunduğu vekillerle TBMM’de basın açıklaması yapan Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Arslan da açıklamanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milyonlarca emeklimizin feryadını ve taleplerini, TBMM’de Grup Başkanvekilimiz Sayın Ali Mahir Başarır, milletvekillerimiz ve Tüm Emeklilerin Sendikası temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz basın toplantısıyla gündeme taşıdık” ifadesini kullandı.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi