Eskişehirli vatandaş da hakkını helal etmiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli vatandaş da hakkını helal etmiyor!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranını açıkladı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı ise yüzde 5 ek zam ile birlikte 42,6 olarak belirlendi.

Sütiş Eskişehir
Asgari ücrete gelen zam sonrası milyonlarca emeklinin gözü de emekli maaşı zammına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranını açıkladı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı ise yüzde 5 ek zam ile birlikte 42,6 olarak açıklandı. 

100 BİN OLSA FAYDASI YOK

İBRAHİM KIRCI: 100 bin bile olsa faydası yok. Bana 2002 yılında ki maaşımın alım gücünü versinler başka zam istemiyorum. Ben maaşımı en düşükten almıyorum ama buna rağmen geçim sıkıntısı çekiyorum. 10 bin liranın anlamı kalmadı bir ev kirası zaten 10 bin lira. E kirayı verdikten sonra ne yiyip ne içecek?

DAR GELİRLİ İYİCE EZİLDİ

EMİN KÖKTEN: Çok az bir zam yapıldı. En düşük maaş asgari ücretle aynı olmalıydı. Kök maaşa yeterli zam yapılmadı, dar gelirli vatandaş iyice ezildi. Memnun değiliz. EYT düzenlemesi geldi herkes emekli oldu, 16 Milyon emekli var. Şimdi emekliye verilecek para bulamıyorlar.

NE YİYECEK BU İNSANLAR?

NURAN KÜÇÜK: Ev kiraları 10-15 bin. Bunun elektriği var, doğalgazı var. Ne yiyecek bu insanlar? En düşük maaş asgari ücret düzeyinde olmalıydı. Ben de 7 bin 500 alıyordum şimdi 10 bin oldu. Emeklinin halinden anlayan yok. Hakkımı helal etmiyorum.

UTANIYORUZ

HANEFİ ÖRS: Emekliler rezil rüsva oldu. 10 bin liraya karar verenler Allah aşkına tek bir kişi idare etsinler, edebilecekler mi? Herkese çuvalla bize gelince kaşıkla. Ayıptır, başka bir şey diyemiyorum. Çocuklarımızdan para istiyoruz, utanıyoruz artık. Torunuma harçlık veremiyorum, zoruma gidiyor.

ADALETSİZLİK

SADIK GÜLECEK: 10 bin lira ne ki? 3 sene önce benim maaşım asgari ücretin üstündeydi. Ben zamanında 240 lira prim yatırırken bağkurlu çiftçiler 50 lira yatırıyordu. Şimdi maaşlarımız aynı. Bu adaletsizliği düzeltmeleri gerekiyor.

PARA CEBİMİZE GİRMEDEN ERİYOR

MUZAFFER ÜLKÜ: Özellikle gıda ürünlerinde ki bu artış devam ettiği sürece 10 bin değil 100 bin de verseler yetmez. İlla bir şey yapılacaksa maaşa zam gelmesin, fiyat artışları durdurulsun.  Herkes kafasına göre zam koyuyor. Daha maaşlara zam gelmeden, daha cebimize para girmeden para eriyor.
 
Kaynak : Sümeyra Balcı
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
eses 18 Ocak 2024 11:45

ben ediyorum.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi