Eskişehir Tepebaşı ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde 36 senedir mesleğini sürdüren 51 yaşındaki Acar'ın, çocukluk döneminde erkek kuaförlerinin jilet kutularında fotoğraf biriktirmesi ilgisini çekti.
Makası ilk kez 1987'de eline alan Acar, 1995'te şimdiki iş yerine taşınmasıyla bu uygulamayı kendi işletmesinde de hayata geçirmeye karar verdi.
28 senedir müşterilerine tıraşın ardından fotoğraf çektirmeyi teklif eden, çektirdiği fotoğrafları bastırarak hatıra albümünde tutan Acar, 23 yıllık koleksiyon oluşturdu.
Son 5 senedir müşterileriyle çektirdiği fotoğrafları tab ettirmek yerine sosyal medya hesabından paylaşan Acar, mesleğini yaptığı sürece bu uygulamayı devam ettirmeyi hedefliyor.
Evli ve 3 çocuk babası Ramazan Acar, AA muhabirine, çocukken tıraş olmaya gittiğinde jilet kutularında fotoğraflar gördüğünü söyledi.
Bunun kendisine esin kaynağı olduğunu vurgulayan Acar, şöyle devam etti:
"Müşterilerimle hatıra kalsın istedim. Bu düşünceyle spontane gelişen bir şey oldu. Tıraş bittikten sonra müşterilerimle fotoğraf çektiriyorum. Eskiden fotoğrafların baskını alıyordum. Artık telefonla çekerek sosyal medyadan yayınlıyorum. Böylece bu hatıralar bende kalmış oluyor. Önceden fotoğraf albümü dükkanda masanın üzerinde duruyordu, herkes bakıyordu. Albümde kendini göremeyenler, 'Ya biz burada yokuz, bizi neden çekmedin?' demeye başladılar. Ben de albümü kaldırıp arkaya koydum ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaya başladım."
Acar, eski müşterilerinin fotoğraflarda uzun yıllar sonra kendilerini görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Bazen fotoğraflarda ölmüş akrabalarını, arkadaşlarını görenlerle hüzünlü anlar yaşadıklarını ifade eden Acar, "Güzel şeyler de olmuyor değil. Arkadaşımın çocuğuyla 1-2 yaşlarındayken çektirdiğim bir fotoğraf vardı. Sonra ben o çocuğun düğününe gittim. Artık o da bana çocuklarını getiriyor, küçükken burada çektirdiği fotoğrafı çocuklarına gösteriyor." dedi.
Ara sıra albümü karıştırdığını aktaran Acar, ölen arkadaşlarını, öğrenciyken başka şehirlere göç edenleri görünce duygulu anlar yaşadığını belirtti.
Uzun yıllardır Acar'a tıraş olan Rahmi Savtekin (65) de fotoğraflarda vefat eden babasını görünce hüzünlendiğini, hatıralarının canlandığını ifade etti.
Yusuf Kuzu (53) ise Acar'ın albümünde gençlik fotoğrafıyla karşılaşmanın kendisini mutlu ettiğini anlattı.
Berberler neden fiş vermiyor?
Başkan Ünlüce’nin krize karşı soğukkanlı siyaseti!
Tarkan Demir
Art niyetlileri Saray’da aramak lazım
Kerem Akyıl
Aman protokol üyeleri ıslanmasın!
Kaan Özcan
Çocuklar için mücadele edelim
Seval Erci
Nerede yanlış yaptık?
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
