Eskişehir tramvay durakları 2023: İşte Eskişehir tramvay güzergahı ve güncel sefer saatleri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir tramvay durakları 2023: İşte Eskişehir tramvay güzergahı ve güncel sefer saatleri
A
a

Eskişehir Tramvay hattı için duraklar ve güzergah bilgileri 2023, Eskişehirli vatandaşlar tarafından araştırılıyor. ESTRAM güzergahı hangi semtlerden geçiyor? Eskişehir'de çalışan tramvay hatlarının hareket saatleri, çalışma saatleri nasıl? Sefer saatleri, sefer süreleri, kaç dakikada bir, sefer sıklığı, ESTRAM nerelere gidiyor gibi soruların cevabını sizler için derledik.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Tramvay hattı için duraklar ve güzergah bilgileri 2023, Eskişehirli vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. ESTRAM güzergahı hangi semtlerden geçiyor? Eskişehir'de çalışan tramvay hatlarının hareket saatleri, çalışma saatleri nasıl? Sefer saatleri, sefer süreleri, kaç dakikada bir, sefer sıklığı, ESTRAM nerelere gidiyor gibi soruların cevabını sizler için haberimizde derledik. 
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ulaşım ana planı ile uyumlu kentte modern bir tramvay sisteminin inşa edilmesi için Bombardier-Yapı Merkezi Konsorsiyumu (yüklenici) ile 9 Mayıs 2002 tarihinde bir yapım ve temin sözleşmesi imzalamıştır. Proje 20 ay gibi çok kısa sürede tamamlanmıştır. 2004 yılı Uluslararası Taşımacılıkta yılın Hafif Raylı Sistem Ödülünü kazanan ESTRAM, 24 Aralık 2004 tarihinde işletime açılarak Eskişehir halkının hizmetine sunulmuştur.

Eskişehir, tramvayı fazlasıyla kullanışlı ve sıklıkla da halk tarafından tercih ediliyor. İşte, Eskişehir'de çalışan tramvay hatlarının hareket saatleri, çalışma saatleri nasıl? Sefer saatleri, sefer süreleri, kaç dakikada bir, sefer sıklığı, ESTRAM nerelere gidiyor gibi soruların cevabı…

 Eskişehir tramvay - ESTRAM hatları

Eskişehir tramvay, kısa adı ile ESTRAM, Eskişehir ilinde şu anda şu hatlar içerisinde çalışıyor;

  • Otogar – SSK

  • Osmangazi Üniversitesi – SSK
  • Otogar - Osmangazi Üniversitesi
  • Osmangazi Üniversitesi - Çankaya Ring Hattı
  • SSK - Batıkent Ring Hattı
  •  SSK - Çamlıca Ring Hattı
  • Şehir Hastanesi – Kumlubel
  • 75. Yıl – Osmangazi Üniversitesi

 Estram güzergahı

 

 Eskişehir tramvay saatleri

Otogar-SSK hattındaki tramvayların hafta içi sabah Otogar'dan ilk kalkış saati 05:35, SSK'dan ilk tramvayın kalkış saati ise 06:10'dur.

Son tramvaylar Otogar yönünde 00:20 ve SSK yönünde ise 23:45’dir.

Bu hattaki tramvay sefer sıklığı 11 dakikadır.

OGÜ-SSK hattındaki tramvayların hafta içi sabah OGÜ'den ilk kakış saati 05:55, SKK'dan ilk kalkış saati 06:15'tir.
Bu hat üzerindeki son tramvaylar OGÜ'den  23:45 ve SSK'dan 23:50'de kalkar.
Bu hattaki sefer sıklığı 11 dakikadır.

Otogar-OGÜ hattındaki tramvayların hafta içi sabah Otogar'dan ilk kalkış saati 05:25, OGÜ'den ilk kalkış saati 06:22’dir. 
 Bu hat üzerindeki son tramvaylar Otogar'dan 23:50'de, OGÜ'den 00:20'de kalkar.
Sefer sıklığı 22 dakikadır.

OGÜ-Çankaya hattındaki tramvayların sabah ilk kalkış saatleri OGÜ'den  05:50, Çankaya'dan 06:10'dur. 
Bu hat üzerindeki son tramvaylar OGÜ'den  23:30, Çankaya'dan 23:50'de kalkmaktadır.
Sefer sıklığı 20 dakikadır.

SSK-Batıkent hattındaki tramvayların sabah ilk kalkış saatleri Batkent'ten 06:00, SSK'dan 06:20'dir. Bu hat üzerindeki son tramvaylar Batıkent'ten 23:35'de, SSK'dan 23:58'e kalkar.
Bu hat üzerindeki sefer sıklığı 18 dakikadır.

SSK-Çamlıca hattı üzerindeki tramvaylar çalışmaya SKK'dan 06:30'da, Çamlıca’dan 06:10'da başlar. Bu hat üzerindeki son tramvaylar Çamlıca'dan 23:51'de, SSK’dan 23:35'te kalkar.
Sefer sıklığı 18 dakikadır.

Eskişehir tramvay hattı

Çankaya- Osmangazi Üniversitesi
- Çankaya, Nasreddin Hoca, Yenikent, Piri Reis, İtfaiye, Gültepe, Halk, Millet, Osmangazi Üniversitesi, Porsuk, Büyükdere, Göztepe, Atatürk Bulvarı, Vişnelik, Stadyum, Çarşı, Yıldız, Mamure, Opera.

Çarşı- Opera- Kumlubel Tramvayı
- Çarşı, Yıldız, Mamure, Opera, Büyük Park, Gaffur Okkan, Sıhhiye, Kumlubel.

Çarşı- Osmangazi
- Çarşı, Stadyum, Vişnelik, Atatürk Bulvarı, Göztepe, Büyükdere, Porsuk, Osmangazi Üniversitesi

Çarşı- Otogar
- Çarşı, Belediye, Atatürk Lisesi, Alanönü, Gökmeydan, Devlet Hastanesi, Borsa, Otogar

Çarşı- Şehir Hastanesi
- Çarşı, Belediye, Atatürk Lisesi, Alanönü, Gökmeydan, Devlet Hastanesi, Yunusemre, Yunuskent, Yenidoğan, Ertaş, Emek, Tarih Bulvarı, 71 Evler, Açelya, Yaşar Kemal, Öykü, Park, Şehir Hastanesi

Çarşı- SSK
- Çarşı, İsmet İnönü, Ulus Meydanı, Bağlar, Anadolu Üniversitesi, Hava Müzesi, Eczacılık, Uluönder, SSK

Kumlubel- Şehir Hastanesi
- Kumlubel, Sıhhiye, Gaffur Okkan, Büyük Park, Opera, Mamure, Yıldız, Çarşı, Belediye, Atatürk Lisesi, Alanönü, Gökmeydan, Odunpazarı Belediyesi, Yunusemre, Yenidoğan, Ertaş, Emek, Tarih Bulvarı, 71 Evler, Açelya Yaşar Kemal, Öykü, Park, Şehir Hastanesi

Osmangazi Üniversitesi- 75. Yıl
- Osmangazi Üniversitesi, Porsuk, Büyükdere, Göztepe, Atatürk Bulvarı, Vişnelik, Stadyum, Belediye, Atatürk Lisesi, Alanönü, Gökmeydan, Devlet Hastanesi, Yunusemre, Yunuskent, Yenidoğan, Ertaş, Emek, Tarih Bulvarı, 71 Evler, Açelya Yaşar Kemal, Öykü, Sultandere, 75. Yıl

Osmangazi Üniversitesi- SSK
- SSK, Eczacılık Fakültesi, Hava Müzesi, Anadolu Üniversitesi, Bağlar, Ulus Meydanı, İsmet İnönü, Çarşı, Stadyum, Vişnelik, Atatürk Bulvarı, Göztepe, Büyükdere, Porsuk, Osmangazi Üniversitesi

Otogar- Osmangazi Üniversitesi
- Otogar, Borsa Yunuskent, Devlet Hastanesi, Gökmeydan, Alanönü, Atatürk Lisesi, Belediye, Stadyum, Vişnelik, Atatürk Bulvarı, Göztepe, Büyükdere, Porsuk, Osmangazi Üniversitesi.
Bu hatlara ek olarak Otogar- SSK, SSK_ Batıkent ve SSK- Çamlıca tramvay hatları da bulunuyor. Gideceğiniz yeri iyi bilmelisiniz. Böylece hangisinin istikametinin doğru olduğunu da fark edebilirsiniz.
 

Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Abdullah Dilaver 5 Ağustos 2023 06:27

Bazen 2.3. gelecek araç bekliyorum. Hepsi dolu. Hem kan ter içinde seyahat etmek zorunda birakilalim hem de bu iskenceye para ödeyelim. Acil çözüm gerekiyor. Kisin da durum benzer sekilde 2. 3. hatta 4. araç bekledigim oluyor Duraklarda hava sartlarindan korunacak yer de yok. Çok sicak havada durak karsisindaki gölge yerlere kaçmak zorunda kaliyoruz. Güvenlik elemani da dahil

0 13 Cevap Yaz
Ayşegül Ürgüplü 5 Ağustos 2023 06:25

Bilgilendirici Yazınız için teşekkür ediyorum. Anadolu gazetesi belediyeyle tekrar iletişime geçip aşağıda bahsedeceğim endişe verici gözlemime ne zaman ve nasıl çözüm üreteceği konusunu yayınlarsa sevinirim: Tramvay sayılarının en az %50 artırılması gerekli. insanlık dışı taşınmalarını kabul edemeyeceğinize göre ACİL alım gerekli Seçimleri filan beklemeyin Bütçemiz yok,bahanelerinizin çok yaygın olan "ben suçsuzum, dış güçlerdir sorumsuzluğuna sizin de bizim de karnımız tok. Ulaşım amme hizmetidir. Zararına bile olsa bu hizmeti sunmak sizin sorumlululuğunuzda ya da "sorumsuzluğunda"

0 13 Cevap Yaz
Okur 4 Ağustos 2023 18:45

Son yapılan tramway hatları çok kalitesiz duraklar malzemeler dökülüyor vatman levye ile makas değiştiriyor belliki makas sistemleri de arızalı. Duraklarda otomatik kapılar yok turnikeler yamuk yumuk montaj edilmiş. Milletin parasını çarçur etmeye kimsenin hakkı yok.

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi