Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, ES TV ekranlarında yayınlanan Günaydın Eskişehir programının konuğu olarak, Sivrihisar Sucuk Festivali'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Festivali erteleme kararını veren Dökmeci, tasarruf tedbirleri kapsamında alınan bu kararı halk ve esnafla yapılan görüşmeler doğrultusunda verdiğini belirtti.
Başkan Dökmeci, festivalin iptal edilmediğini, sadece ertelendiğini vurguladı. "Sucuk Festivali yasaklandı ama şöyle bir ibare var, 'Tasarruf tedbirleri kapsamındadır. Yapmak idarenin yetkisindedir' diyor. Yani festival yapılırsa da değerlendirilecektir" diye konuştu. Ancak, festivalin ertelenmesinin gerekçesini şöyle açıkladı: "Bu dönemde ülkemizdeki mevcut durumu da göz önünde bulundurduk. Festival yapılırsa ne olacağı belirsiz, bu nedenle erteleme kararı aldık."
Dökmeci, hem halkla hem de esnafla yapılan görüşmeler sonrasında bu kararın alındığını belirterek, "Halk ne derse o önemli. Esnafımızla da görüştük, onların görüşlerini aldık. Ancak şu anda ülkemizdeki ekonomik koşulları göz önünde bulundurduğumuzda, bu tür etkinliklerin yapılması oldukça riskli olabilir" ifadelerini kullandı.
Başkan Dökmeci, festivali mutlaka gerçekleştireceklerini, ancak bunun için daha uygun bir zamanı bekleyeceklerini söyledi. "Sucuk Festivali'ni ertelemiş olsak da en kısa zamanda bu etkinliği gerçekleştireceğiz" dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...