Eskişehir'den emeklilere seslendi: Harekete geçin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den emeklilere seslendi: Harekete geçin!
A
a

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Emekli Komisyonu SözcüsüMustafa Kara, iktidarın emeklilerin ve asgari ücretlilerin haklarını ihlal ettiğini belirterek, “İstersen her beş yılda bir iktidarı değiştirirsin.Gücünün farkına var. Harekete geç” dedi.

Sütiş Eskişehir
AHPADİ Emekli Komisyonu SözcüsüMustafa Kara, son yapılan maaş zamlarının emeklileri ve asgari ücretlileri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Emeklilerin ve asgari ücretle çalışan işçilerin adalet istediğini belirten Kara, “Yıllarca gece gündüz çalışıp fiziken ve ruhen yıpranan yurttaşlarımız biraz huzur biraz rahat biraz mutluluk umuduyla emekli oluyorlar, Avrupa benzeri emeklilik hayalleri ile başlayan yolculukları İŞKUR kapısında iş bekleme nöbetleriyle sona eriyor.Asgari ücrete mahkum olmuş özel sektör işçileri, 1 ay boyunca neredeyse 1 aylık ev kirası bedeli için çalışıyor” ifadelerini kullandı.
 

HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI

 Emekliler ve asgari ücretlilerin evine et, balık ve hatta süt alamadığını vurgulayan Kara, “Emeklilere ve asgari ücretlilere reva görülen bu zam oranı; adaletsizdir,haksızıktır, vicdansızlıktır.Emeklilere ve asgari ücretlilere bakış açısıyla iktidar,Anayasa’nın sosyal devlet ilkesini, refah ilkesini, adalet ilkesini, eşitlik ilkesini, insanca yaşam hakkını, ekonomik, sosyal ve kültürel haklarını, konut hakkını ihlal ediyor” dedi. Emeklilere seslenen Kara, “15 milyon emeklisin. Emekli olmayan ya da çalışmayan eşlerinle birlikte 22 milyonseçmensin. İstersen, her beş yılda bir iktidar değiştirirsin.Sızlanma, yakınma, gücünün farkına var. Harekete geç.Seni yok sayana varlığını göster” şeklinde konuştu.
 
 
Kaynak : M. Anıl Aksoy
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi