Eskişehir'deki iki parti de Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yaktı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki iki parti de Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yaktı
A
a

Cumhur İttifakı paydaşlarından Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanları, yerel seçimler için ittifaka yeşil ışık yaktı. BBP İl Başkanı Taha Baksan, “Nebi Bey’in iyi olduğunu düşünüyoruz” derken, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı da, “AK Parti, Yeniden Refah Partisi’nin ittifakta olması konusunda istekli” ifadelerini kullandı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de Cumhur İttifakı paydaşlarının seçime ittifak çatısı altında girip girmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Taha Baksan, henüz netleşen bir durum olmadığını ancak AK Parti’den Nebi Hatipoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını olumlu karşıladıklarını söyledi. Baksan, “Biz Genel Merkez’in talimatlarını bekliyoruz. Eskişehir’de ve 14 ilçede biz kendi adayımızı çıkaracak gibi hazırlanıyoruz. Ama genel merkezden ittifak talimatı gelirse ona uyacağız. Daha önce Cumhur İttifakı ile Eskişehir’de görüşmemiz oldu. AK Parti açısından Nebi Bey’in iyi olduğunu düşünüyoruz ama partimiz açısından net bir şey söylemek çok doğru olmaz” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İSTEKLİ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı, görüşme yaptıkları AK Parti’nin ittifak konusunda istekli olduğunu kaydederek, “Bizim adayımız Kadir Çalışıcı’ydı. Ona bir adaylık teklifi götürdük. Ciddi manada olumlu düşündüğü ifade etti. İttifak konusu söz konusu Genel Merkez’de. Bizde Genel Merkez’in talimatına uyacağız. Bizim Nebi Bey ile geçmişten gelen bir tanışıklığımız olduğu için görüşmelerimiz oluyor. Onarda Yeniden Refah Partisi’nin ittifakta olması konusunda istekliler. ‘İlla beraber olalım beraber kazanalım’ diyorlar. Biz ilkeli bir partiyiz. Eğer ittifak olursa, bize ilkelerimiz doğrultusunda güvence verirlerse, milli görüş belediyeciliğine önem verilirse, ihalelerde şeffaflık olursa biz de hayırlı işlere destek olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi