Eskişehir'de yeni doğan bebek ona sahip olacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yeni doğan bebek ona sahip olacak!
A
a

Eskişehir'de hayatın iki önemli alanı, sağlık ve doğa, benzersiz bir iş birliğiyle buluşuyor. Eskişehir Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan "Her Yenidoğana Bir Fidan" Protokolü, sadece bebeklerin değil, aynı zamanda doğanın da adına bir anlam taşıyor. Bu yüzden Eskişehir'de her yeni doğan bebek sayesinde daha iyi nefes alabileceğiz. İşte detaylar…

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan "Her Yenidoğana Bir Fidan" Protokolü kapsamında, Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesinde doğan her bebek adına devam eden protokol, 2019 yılından bu yana sürdürülüyor.

Farklı dikim dönemlerinde Turgutlar mevkisine 1750 fidan, 15 Temmuz Şehitler Ormanı mevkisine 4 bin fidan, Karapazar mevkisine 5 bin 50 fidan, Kanlıpınar mevkisine 5 bin 100 fidan ve son olarak da Yeniakçayır mevkisine 6 bin 100 fidan olmak üzere bugüne kadar toplamda 22 bin fidan dikildi.

Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesinde doğan her bebeğin annesine, taburcu olmadan önce bebeği adına düzenlenen fidan sertifikası takdim ediliyor. Dikim mevsimi geldiğinde sertifika teslim edilen her bir bebek için 1 fidan dikiliyor. Üzerinde barkot bulunan sertifika ekrana okutulduğunda, fidanın bulunduğu ormanın konumu görülebiliyor.

2023 yılı Eylül ayında geçerlilik süresi dolan söz konusu protokol 18 Ocak’ta Eskişehir Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici ile Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin arasında yeniden imzalanarak yürürlüğe konuldu.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi