Eskişehir'de sürücü kurslarına rekor zam: İşte yeni fiyatlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sürücü kurslarına rekor zam: İşte yeni fiyatlar
A
a

2024 yılına sayılı günler kala, zam haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Ehliyet harçlarına gelen zammın ardından, bir zam haberi daha geldi. Ehliyet kurs ve harç ücretlerinin yüzde 130 zamlanması üzerine artık ehliyet almanın bedeli, Eskişehir'deki sürücü adaylarını da epey bir zorlayacak. İşte Eskişehir'deki ehliyet kursu fiyatları...

Sütiş Eskişehir
Ehliyet kurs ve harç ücretlerinin yüzde 130 zamlanması üzerine artık ehliyet almanın bedeli 20 bin TL’yi bulacak. Eskişehir Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası Şube Başkanı Ahmet Büyükeren, “Eskişehir özelinde komisyonumuz kuruldu. Sürücü kurslarımızın taban fiyatı 15 bin TL olarak belirlendi” dedi. 

Yüzde 130 zam! 

2023 yılında taban fiyatı 6 bin 500 TL olan B sınıfı sürücü kursu ücreti, yüzde 130 zamlanarak 2024 yılı için 15 bin TL olarak belirlendi. Buna göre ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşların cebinden, ehliyet harç ücreti de dahil en az 20 bin TL çıkacak. Sürücü kurslarının gider kalemlerinin zamlanmasının maliyetlerini yükselttiğini söyleyen Eskişehir Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası (SÜRSEN) Şube Başkanı Ahmet Büyükeren, “Eskişehir özelinde komisyonumuz kuruldu. Taban fiyat ücretimizi belirledik. 2024 yılı itibariyle Eskişehir’de sürücü kurslarımızın fiyatları 15 bin TL olarak belirlendi. Vergilerle beraber 20 bin TL’yi bulmasını bekliyoruz. Bu şekilde fiyatlarımızı güncellemiş olduk. Sürücü kurslarının da maliyet giderleri oldukça fazla. Bunların başında akaryakıt olmak üzere, asgari ücretin zamlanması ciddi anlamda maliyetlerimizi yükseltmekte. Maliyetimizi yansıtıyoruz. Bunları da göz önünde bulundurarak, maliyet hesabımızı yaparak fiyatlarımızı bu şeklide belirliyoruz. Vatandaşlar 10 Aralık’a kadar yani dönem açılışları itibariyle eski fiyatlardan kayıtlarını yaptırabiliyor. Ocak kayıtları için yeni rakamlarımızı uygulayacağız” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir'deki ehliyet fiyatları

B SINIFI ARAÇ EHLİYETİ TABAN KURS ÜCRETİ: 15 BİN TL
A SINIFI MOTOR EHLİYETİ TABAN KURS ÜCRETİ: 12 BİN 500 TL 
İŞ MAKİNASI VE TRAKTÖR EHLİYETİ TABAN KURS ÜCRETİ: 12 BİN 500 TL
AĞIR VASITA EHLİYETİ TABAN KURS ÜCRETİ: 17 BİN 500 TL
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi