Eskişehir'de sürpriz "ortaklık" çıkışı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sürpriz "ortaklık" çıkışı
A
a

Eskişehir'de Partisinin olağan pazar toplantısında konuşan Demokrat Parti eski Genel Sekreteri ve eski İl Başkanı Fevzi Yalçın, yerel seçimlerde CHP ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iş birliğine yeşil ışık yaktı. Yalçın, “İş birliği içinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Demokrat Parti haftalık Pazar toplantısı İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Demokrat Parti eski İl Başkanı Fevzi Yalçın, gündeme ve yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. İktidara terör ve ekonomi üzerinden yüklenen Yalçın, “Merkez Bankası’nda yaşanan ve dedikoduları ayyuka çıkmış, sonuçları hâlâ kestirilemeyen bu durumun karşısında hükümetin hiçbirinden bir tek ses çıkmamaktadır. Merkez Bankası Başkanı’nın 1 aya yakın zamandır Amerika’da olması ne yazık ki başka tereddütleri, başka düşünceleri de beraberinde yorumlamamıza sebep olmaktadır” dedi. Emeklilerin 2016 yılına kadar asgari ücrete eşit bir maaş aldığını söyleyen, “Bugün ne yazık ki asgari ücretin yarısından biraz daha fazla maaş alıyor hale düşürülmesi çok acıdır” diyen Yalçın, ülkenin böylesine sorunlar içinde yerel seçimlere hazırlandığını ifade etti.

KIRSALDA ADAY ÇIKARTABİLİRİZ
Demokrat Parti olarak bugüne kadar Türkiye menfaatini öne çıkaran ve partiler üstü bakmayı başardıklarını söyleyen Yalçın, “Önümüzdeki seçimlerde Demokrat Parti yine ülke menfaatine olabilecek her türlü iş birliğini yapabilecek çalışmaları sürdürmektedir. Bizim bir arada olmamız halinde her yerde, özellikle taşra ilçelerde aday çalışmaların hız vereceğimizi ve vermemiz gerektiğini kendisine aktardık. Bu konuda ilçe teşkilatlarımız önümüzdeki haftalar içinde taşra ilçelerinde kendi çıkarabileceği adayları ve iş birliği içinde çıkarabileceği adayları sonuçlandırmak durumundadır. Bu konudaki çalışmalar tamamlandığında da basın mensuplarımız aracılığıyla Eskişehir kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

BİR ARAYA GELMELİLER
Eskişehir’de CHP ile Büyükşehir özelinde görüşmelerin devam ettiğini belirten Yalçın, “İş birliği içinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Demokrat bir zihniyete sahip olduğunu düşündüğümüz için iş birliğini sağlayacağımızı düşünüyorum. Cumhuriyetimizin kurucu partileri bunlar. Ülkenin müşterek menfaatlerinde bir araya gelmeyi başarmalıdırlar” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi