Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ilişkin memnuniyet anketinden çıkan sonuçlar 2019 yerel seçimlerini andırıyor
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ilişkin memnuniyet anketinden çıkan sonuçlar, 2019 yılında düzenlenen yerel seçimlerin Eskişehir'deki sonuçlarını andırıyor.
Sosyal medyada siyasi araştırmalar yayınlayan Anketler ve Raporlar adlı hesaptan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ilişkin memnuniyet anketi yayınlandı.
Asal Araştırma ve Danışmanlık şirketince bu ay bin 500 kişiyle gerçekleştirilen ankete katılanlara "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" sorusu yöneltildi.
Ankete katılanların “yüzde 34’ü başarılı, yüzde 11'i çok başarılı, yüzde 10,6’sı ne başarılı, ne değil, yüzde 29’u başarısız, yüzde 7’si çok başarısız, yüzde 8,4’ü cevap yok” yanıtını verdi.
Bu oranlara bakılınca, ankete katılanların yüzde 45'i Büyükerşen'i bir şekilde başarılı bulurken, yüde 36'sı başarısız buluyor. Bu sonuçlar 2019 yerel seçim sonuçlarında Büyükerşen'in aldığı yüzde 52'lik oy ve rakibi AK Parti'den Burhan Sakallı'nın yüzde 45'lik sonucu ile örtüşür bir görüntü sergiliyor.
OY VERİR MİSİNİZ?
“Bu pazar bir yerel seçim olsa, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e oy verir misiniz?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 40,2’si oy veririm, yüzde 13,4’ü belki veririm, belki vermem, yüzde 36’sı oy vermem, yüzde 10,4’ü ise cevap yok” dedi.
Kaynak : AnadoluGazetesi.com