Eskişehir’de önemli ulaşım duyurusu: Yoğun talep üzerine...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de önemli ulaşım duyurusu: Yoğun talep üzerine...
A
a

Odunpazarı Belediyesi, vatandaştan gelen yoğun talep üzerine pazar servislerinin güzergah ve günlerinde değişiklik yaparak, durak ve gün sayısını artırdı. Belediye son olarak Sümer Mahalle Muhtarı İsrafil Alkan’ın talebi üzerine, artık Cuma günleri Sümer Mahallesi’nden de Pazar yerine ücretsiz servis kaldırıyor.

Odunpazarı Belediyesi, halkçı ve sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan ‘pazar yerlerine ücretsiz servis’ uygulamasına korona virüs salgını nedeniyle bir süre ara vermişti. Havaların soğuması ve market fiyatlarının artması üzerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile ‘pazar yerlerine ücretsiz servis’ uygulaması yeniden başlamıştı. Odunpazarı Belediyesi,  vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, bu uygulamanın güzergah ve günlerinde değişiklik yaptı. Pazartesi günü Büyükdere, Salı günü Emek ve Yenidoğan, Cuma günü Osmangazi, Cumartesi günü Yenikent pazaryerlerine hizmet veren pazar yerlerine ücretsiz servis uygulamasının mevcut güzergahlarına yeni duraklar eklenirken, Çarşamba günü Ihlamurkent pazaryerine hizmet veren servisin sayısı arttırılmıştı. Pazar yerlerine ücretsiz servis uygulamasında yapılan bu değişiklik sonrasında Sümer Mahalle Muhtarı İsrafil Alkan’ın talebi üzerine, artık Cuma günleri Sümer Mahallesi’nden de Pazar yerine ücretsiz servis kaldırılıyor.
 
Mahallelerden pazar yerlerine ring hattı olarak hizmet veren otobüslerin gün ve saatleri ise şöyle: Pazartesi günü 15.00-16.00 arası Büyükdere Mahallesi (Yıldıztepe Muhtarlık önü, Halil Yasin Sokak, Sedef Sokak, Dereli Sokak, Bircan Sokak, Şht. Yzb. T. Güngör Caddesi, Halk Caddesi, Akbayır Sokak, Kayalıtepe Sokak, Millet Caddesi) ; Salı günü 15.00-16.00 arası Emek Mahallesi (Neşeli Market Önü, Gülergin Sokak, Çınarlı Sokak, Baştürk Sokak, Oktay Rıfat Caddesi, Albayrak Caddesi, Tarih Bulvarı, Atasoy Sokak, Çetinay Sokak) ve Yenidoğan Mahallesi (Odunpazarı Belediyesi Sezai Aksoy Halk Merkezi, Kırbaşı Caddesi, Şantiye Sokak, Kırsal Sokak, Odunpazarı Belediyesi Karapınar Halk Merkezi, Karapınar TOKİ İçi, Şensoy Sokak, Gözcü Sokak, Maide Bolel Caddesi, Ali Rıza Efendi Caddesi); Çarşamba günü 15.00-16.30 arası Ihlamurkent Mahallesi (Emir Büfe Önü, Nevruz Caddesi, Kürşat Bey Sokak, Yaşar Kemal Caddesi, İbrahim Caddesi, Ender Sokak, Tekinalp Caddesi, Bamsi Sokak, Adalet Caddesi, Nilüfer Caddesi); saat 15.30-16.15 arası Ihlamurkent Mahallesi (Tilia City, Kartopu Caddesi, Adalet Caddesi, Bacat Sokak, Adaktepe Sokak); Cuma günü 14.30-16.00 arası Osmangazi ve Sümer Mahallesi (Sümer Muhtarlık önü, Maral Sokak, Tezcan Sokak, Darcan Sokak, Porsuk Çayı Sokak,  TMO, Kemer Caddesi, Demiryolcular Sokak, Çetinay Sokak, Çayırbaşı Sokak, Basın Şehitleri Caddesi, Yörür Sokak); Cumartesi günü saat 15.00-16.00 arası Yenikent Mahallesi (Üniversite Evleri,  Mustafa Özel Bulvarı, Şht. Yzb. T. Güngör Caddesi).
1000
icon
Ahmet sarıer 22 Mart 2022 21:14

Çok halkçı ve sosyal belediye olduğuna tramvay ucreti 6 tl..hallki dusunen belediye ya artikk..!

11 8 Cevap Yaz
Ahmet

Benzin ve motorinden ÖTV ve kdvyi CHP almıyor kardeş. Sen önce hayata ve olaylara akilcy bak.

2 6
Serdar

Hükümet ÖTV yi KDV yi almazsa, belediyeye parayı nasıl gönderecek akılcı düşünen Ahmet

3 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi