Eskişehir'de mahallenizdeki o listeyi kontrol edin: Sona eriyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de mahallenizdeki o listeyi kontrol edin: Sona eriyor...
A
a

Eskişehir'de muhtarlıklarda 4 Ocak’ta askıya çıkartılan seçmen listeleri için verilen süre yarın tamamlanıyor. Eskişehirli mahalle muhtarları oy kullanacak vatandaşlara son bir kez daha çağrıda bulunarak, listelerin mutlaka kontrol edilmesini istedi. Vatandaşların kendi mahallelerindeki listeleri kontrol etmeleri önem arz ediyor. İşte ayrıntılar...

Sütiş Eskişehir
Seçmen listeleri 17 Ocak Çarşamba günü mesai bitiminde askıdan indirilecek. 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için 1 Ocak itibarıyla başlayan seçim takviminin ilk adımı olan seçmen listeleri için verilen askı süresi sona eriyor. 

İSİMLERİNİZİ KONTROL EDİN

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Eskişehir'de Şeker Mahallesi Muhtarı Canan Arı, seçimde oy kullanacak vatandaşlara son gün uyarısında bullundu. Mahalli idareler seçim takvimine göre seçmen listelerinin 4 Ocak Perşembe günü mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldığını belirten Canan Arı, seçmenlerin isimlerini muhtarlıklarda askıya çıkan listelerden ya da Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden kontrol etmelerini istedi.

KAYITLARINIZI GÜNCELLEYİN

Genel Sekreter Arı “Seçmen listelerinin kontrol edilmesi için verilen süre doldu. Seçmen kütüklerinde kayıtlı olmayan seçmenlerimizin seçmen kâğıdını güncellemek için Nüfus Müdürlüklerine, daha sonra onaylı adres beyan formunun bir örneğini ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bizzat teslim edebilecek. 15 gün süre ile muhtarlıklarımızda askıya çıkartılan seçmen listeleri saat 17.00 itibarıyla indirilmiş olacak. Muhtarlıklarımız son günde seçmenlere gerekli her türlü yardım ve bilgiyi sunacak” dedi. 
Kaynak : Ali Naki Erdoğan
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi