Eskişehir'de keyifler kaçtı: 2. el araç alacaklara kötü haber

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de keyifler kaçtı: 2. el araç alacaklara kötü haber
A
a

Eskişehir'de ikinci el araç almayı düşünen vatandaşlara kötü haberi verdi. İşte ayrıntılar...

Yılın son ayında büyük kampanya ve indirim uygulamaya başlayan otomobil markalarının ikinci el piyasasını etkilediğinden bahseden Eskişehir'deki Otogalericileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Haluk Olcay, “Müşteriler şartları zorlayıp sıfır araç almaya çalışıyor. Önümüzdeki sene bu kampanyalar devam ederse ikinci elde satışlar çok azalacak. Pek keyifli değil kimse” dedi.

Sıfır araçlarda yapılan büyük indirimler, ikinci el piyasasını olumsuz etkiledi

Büyük otomobil markaları, yılın son kampanya ve indirimlerini uygulamaya başladılar. Markalar takas indirimi, uygun faiz, promosyon, nakit indirimi gibi uygulamalar yaparak yılın son ayında vatandaşları araç sahibi yapmaya çalışıyor. Sıfır araçlarda yapılan büyük indirimlerin, ikinci el piyasasını olumsuz olarak etkilediğini dile getiren Eskişehir Otogalericileri Yardımlaşma Derneği (ESGAD) Başkanı Haluk Olcay ise artık vatandaşların ikinci el araçtan vazgeçip sıfır araca yöneldiğini söyledi. Galericilerin gelecekten umutsuz olduğunu belirten Olcay, “Birçok markada 300 bin TL’ye kadar indirim var. Sıfır faiz kampanyaları var. Bu durum özellikle 1-2 yaşındaki, sıfır muadili araçları çok fazla etkilemiş durumda. O kampanyalar bu arabaların satışına engel oldu. Fiyatlar geri geldi. Bu geri geliş biraz daha devam edecek. Önümüzdeki sene zannediyorum ki daha büyük kampanyalarla karşı karşıya geleceğiz. 300 bin TL’ye sıfır faiz kredi veriyorlar. Daha cazip rakamlar söz konusu olacak diye düşünüyorum. Müşteriler sıfır araba almaya çalışıyorlar. Şartları zorlayıp sıfır almaya çalışıyor. Ancak alamayanlar ikinci ele yöneliyor. Önümüzdeki sene bu kampanyalar devam ederse ikinci elde satışlar çok azalacak. Pek keyifli değil kimse” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Berivan Halis
1000
icon
Yorumokuryazar 15 Aralık 2023 13:27

Olsa olsa galericiler ve alsatcilara kotu haber vatandaş icin guzel gelisme

0 0 Cevap Yaz
Orion 15 Aralık 2023 07:58

Beter olun fırsatçıler

0 0 Cevap Yaz
İdo 15 Aralık 2023 01:02

İkinci el sahipleri ve galeriler siz her gün zam yaparsanız kimse gelip araba almaz golf 4 e dörtyüz bin isterseniz çok beklersiniz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi