Eskişehir'de karantina altına alındılar! Son dakika...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de karantina altına alındılar! Son dakika...
A
a

Eskişehir'de dün boşaltılan Gündüzalp yurduna umreden gelen vatandaşlar yerleştirildi ve karantina süreci başlamış oldu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: Umreden gelen ve korona şüphesi taşıyabilme ihtimali olan vatandaşlar, Eskişehir'de bulunan Gündüzalp yurduna yerleştirilerek izole edildi.

Eskişehir'de koronavirüs karantinası 17 03 2020

Dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan corona virüsün Türkiye'de yayılmaması için önlemlerin alınmasına devam ediliyor. Korona virüsün yayılmaması için yurt dışından gelen kişiler detaylı sağlık taramasından geçiriliyor. Umreden gelen ve Uşak'a giden 300 vatandaş sabah saatlerinde, Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanına indi. Vatandaşlar, burada bekleyen belediye otobüsleriyle, daha önceden boşaltılan ve gerekli önlemlerin alındığı KYK'ya bağlı Gündüzalp Yurduna getirildi. Polis gözetiminde sırayla otobüslerden indirilen ve gerekli önlemler alınarak yurda yerleştiren vatandaşlar, 14 gün boyunca izole edilerek gerekli testler yapılması için burada bekletileceği öğrenildi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yani 18 Mart 2020 13:22

Sen belediyeye heykelci, heykelden baska ne yaptı dersin. Ama umreden karantinaya giderken imdadına belediye otobüsleri yetişir...

3 1 Cevap Yaz
Yiğit 18 Mart 2020 13:14

Otobüsler dezenfekte ediliyor. Beğensekte beğenmesekte ESBB duyarlı davranıyor. O kişiler virüslü değiller ayrıca! Kontrolden geçirilip alınıyor. Şüpheli vaka zaten hastaneye sevk ediliyor. Yurtta her oda 4 kişilik. Fakat her odada sadece BİR kişi kalıyor. Hastanelerin kapasitesi tüm dünyada yetersiz kalır. Ayrıca İRAN katlı otoparkları hastaneye çevirdi! Yurt gerekirse oteller kullanılır sanırım. Ama umarım bunlara gerek kalmaz inşaallah.

0 3 Cevap Yaz
Ali Haydar 18 Mart 2020 13:06

Öncelikle bu yurttaki öğrenciler başka bir yurda yerleştirildi! Bence en doğru yöntem bu! Öğrenci yurtları doğru bir karar! Hastaneler zaten yetmez dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir karantina için. Ya da memleketini milletini düşünen otel sahipleri açsınlar otellerini ihtiyaç halinde! Yurtlara çamur atan beğenmeyenler de kendi 7 yıldızlı otellerini açsınlar kendileri de kral dairesinde kalır. Kaçan kaçmaya çalışan polise tüküren vs. tipler bu nasıl müslümanlık vu nasıl ahlâk bu nasıl edeptir! Bedenen gitmişsin umreye ne fayda! Ruhun kalbin böyle ise turistik geziden ne farkı kaldı şimdi! Ki o mübarek toprakları peygamber efendimiz (sav). Kabrine ziyaret etmişsin bir nebze feyz almadın mı? Sonra ballandıra ballandıra anlatırsın; ama ne kıymeti kaldı kalben hissetmedikçe! Yazık çok yazık. Sonra birileri çıkar müslümanlık böyle mi diye! Sizin gibiler yüzünden. Allah ıslah etsin.

0 3 Cevap Yaz
18 Mart 2020 10:51

Halk otobusleeinde taşındı diyosunuzda demek tum otobusler viruz yuvasına dönmüş Rabbim yar ve yardımcımız olsun

0 1 Cevap Yaz
AŞK-I ŞEHİR 18 Mart 2020 02:39

Anlamadığım birşey var. Yurtdışından gelenleri karantinaya almak tabiiki hem sorumluluk hemde çok güzel bir durum Sağlık bakanlığımızı tebrik ediyorum. Yanlız Şehir hastaneleri yapıldı neden bu hastanelerde özel karantina bölümleri açılmadıda, apar topar öğrenci yurtları boşaltıldı gariban bu gençlerimiz nereye gidecek kime sığınacak bu gençlerin parası varmı yokmu hiç soruldumu acaba ?.

1 2 Cevap Yaz
METEHAN 17 Mart 2020 17:41

Demek ki bunun için üniversiteler de planlı olarak düşünülerek 3 hafta eğitime ara verildi. Umre de olan 21bin kişi. 10bin kişi de keyfi ya da iş seyahati için avrupada.. hepsi şimdi kısa zamanda yurda getirilip karantinaya alınıyor. Umarım hepsi sağlıklı bir şekilde evlerine döner! Devletimizden Allah razı olsun. Büyük devlet böyle oluyor. Ve bir haber yapıldı Everest'te iki dağcı mahsur kalmış, Nepal' de helikopter kiralayıp iki vatandaşımızı kurtardılar. Ve uçak ile Türkiye 'ye getirilecek. Kim yapar iki vatandaş için bunu sizce! Insanı yaşat ki devlet yasasın.

4 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi