Eskişehir'de hayallerini kokularda buldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hayallerini kokularda buldu!
A
a

Doğuştan işitme engelli olan Cüneyt Büyükeren, hayat hikayesiyle ilham kaynağı oluyor. Erken yaşta kokulara olan duyarlılığını fark eden ve parfüme olan ilgisi giderek artan Büyükeren, İÇEM’de aldığı eğitim ve araştırma merakı sayesinde kurduğu parfüm atölyesinde kişiye özel parfümler üretiyor.

Sütiş Eskişehir
1994 yılında Konya’da dünyaya gelen doğuştan işitme engelli Cüneyt Büyükeren, hayatını kokulara adadı. Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (İÇEM) eğitim almak için 3 yaşında Eskişehir’e yerleşen Büyükeren, erken yaşta kokulara olan duyarlılığını fark edip kendisine kokulardan bir dünya kurdu. 

‘MUTLAKA YAPACAĞIM’

İÇEM’de aldığı eğitim ile birlikte işaret dili yerine konuşmayı öğrendiğini söyleyen Büyükeren, “Parfümlere ilgim çok fazla idi ve hep orijinal pahalı ürünler kullanırdım. Parfümlere olan ilgim gittikçe beni çok heyecanlandırdı ve bu konuda bir araştırmaya itti. Cami önlerinde satılan hacı yağı diye tabir ettiğimiz esansları bilirsiniz. İşte onlardan toplayıp kendi denemelerimi yapmaya başladım. İstediğim güzel sonucu alamayınca daha çok hırslandım ve ‘mutlaka yapacağım’ dedim. Konu ile ilgili makaleler okumaya internette araştırmalar yapmaya hız verdim ve hevesim gittikçe katlanmaya başladı” dedi. Yaklaşık 2 yıl önce kimseye haber vermeden küçük bir atölye kurduğunu belirten Büyükeren, “Böylece bu işe ilk adımı atmış oldum. Bu arada çeşitli kurs ve eğitimler aldım kendimi geliştirmek adına. Bu deneme süreci çok sancılı geçti benim için” ifadelerini kullandı. Ailesinin başta kendisine inanmadığını ancak disiplinli bir hayatı olmadığı için bu konuda onlara hak verdiğini söyleyen Büyükeren, “Bu bir buçuk yıllık süreçte parfüm işine nasıl sahip çıktığımı görünce onlar da inanmaya başladılar” diye konuştu. 

EN BÜYÜK ŞANSIM İÇEM

Türkiye’de engelli olmanın zor olduğunu ancak eğitim imkanlarına ulaşanların inanılmaz işler başardığının altını çizen Büyükeren, “Benim de en büyük şansım İÇEM’de eğitim almaktı. Devletimiz ve aileler engelli bireylerin eğitimine önem vermeli. Yeterli eğitimi aldıktan sonra bizler karşımıza çıkan engelleri bir bir aşabiliriz. Eskişehir İşitme engelliler için çok önemli bir merkez Türkiye'nin çeşitli yerlerinden imkanı olanlar Eskişehir'e yerleşmekte burada aldıkları eğitim ve dayanışma ile her türlü zorluğun üstesinden gelebilmekte” dedi.

ASLA VAZGEÇMEYİN

“Şuna inanıyorum; bir şey yapmayı çok isterseniz başarmanıza hiçbir şey engel değildir” diyen Büyükeren, kendisi gibi engelli olan bireylere seslenerek, “İnandıkları şeylerden asla vazgeçmesinler. Mücadele etsinler. O zaman ne kadar yetenekli ve güçlü olduklarını görecekler. Son olarak İÇEM’in kurucusu Yılmaz Büyükerşen'e ve İÇEM’deki öğretmenlerime teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak : M. Anıl Aksoy
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi