Eskişehir'de ev alacaklara müjde: Fiyatlar çakıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ev alacaklara müjde: Fiyatlar çakıldı!
A
a

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, konut fiyatlarının son 6 ayda yaklaşık yüzde 20 düştüğünü söyledi ve şu önemli tavsiyeyi verdi: "Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı. Uygun şartlarda, uygun fiyata bulma şansları var. Tavsiye ediyorum"

Sütiş Eskişehir
Eskişehir konut fiyatlarında yaşanan oynaklık yatırımcıyı konut alma için doğru zamanı sorgulamaya itiyor. Peki Eskişehir'de şu anda ev alınır mı? Eskişehir'de ev yatırımı, gayrimenkul ve konut yatırımı yapmak için doğru zaman ne zaman? Tüm bu soruların yanıtlarını Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik verdi.
Ekonomik krizden dolayı Türkiye’de konut sektörü durma noktasına gelirken fiyatlardaki fahiş artışlar vatandaşların ev alma hayallerini ötelemesine neden olmuştu. Ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gayrimenkul piyasasının geldiğini söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Şehrimizde gayrimenkul piyasası 6 ay önceki zamana göre bugün çok farklı. Ekonomik kriz maalesef gayrimenkul sektörünü çok büyük ölçüde etkiledi. Eskişehir de en çok etkilenen şehirlerden bir tanesi çünkü üretim azaldı. Artık sıcak paraya insanların ulaşamaması, konut kredi faiz oranlarının 3 – 3 buçuk seviyelerine çıkması konut alımını güçleştirdi. Bundan dolayı da şehrimizde satışlar durgun. Bizim satışlarımızın hızlanabilmesi için ekonominin istikrarlı olması gerekir. Gayrimenkul piyasası ekonomiden çok çabuk etkilenen bir sektör. Anında tepki veriyor. Bu yüzden şu anda kışın da girmesiyle birlikte satışlarımız çok durgun. 6 ay önce ev fiyatları gerçekten çok yüksekti. Üretim yapacak müteahhitlerimiz şu anda üretim yapmamakta. Büyük projelerini çizdirmelerine rağmen hayata geçirmediklerini söylüyorlar. Her geçen gün inşaat maliyetlerinin girdilerinin yükselmesi, sıcak paranın olmaması, krediye ulaşılmaması bunun nedenleri. Ekonominin düzelmesini, kredi faizlerinin düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir'de ev almanın tam zamanı!

Gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak gören vatandaşların bu durağanlığı fırsata çevirebileceğini vurgulayan Gazi Çelik, “Şu an yüzde 20’ye kadar satılık dairelerde düşüş olduğunu görüyoruz. Gayrimenkule yatırım yapacak insanların hazırda sıcak parası varsa, yatırım yapmanın tam zamanı. Talebin olmadığı zaman almak daha kârlıdır. Uygun şartlarda, uygun fiyata bulma şansları var. Tavsiye ediyorum. Bu durağan zaman 8-10 senede bir denk geliyor. Yatırım yapmak isteyenlerin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Eskişehir'in hangi mahallesinde evler ne kadar?

Eskişehir mahallelerinde ev fiyatları ne kadar değişiyor sorusunun yanıtı da aşağıda yer alıyor:
  • Çamlıca Mahallesi’nde 2 milyon TL- 4 milyon TL arasında. 
  • Batıkent Mahallesi’nde 3.5 milyon TL – 7.5 milyon TL arasında. 
  • Sütlüce Mahallesi’nde 2 milyon TL – 3.5milyon TL arasında. 
  • Söğütönü Mahallesi’nde 4 milyon TL – 5.5 milyon TL arasında 
  • Vişnelik Mahallesi’nde 3 milyon TL ile 7 milyon TL arasında. 
  • Sümer Mahallesi’nde 3 milyon TL - 10 milyon TL arasında.
  • 71 Evler Mahallesi’nde 2 milyon TL - 3 buçuk milyon TL arasında.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 16 Kasım 2023 13:53

Sayın başkan saygılar açıkladığını fiyatlar baya düşük asgari ücretli 11 bine çalışıyor ölünce mezarda alır artik

0 0 Cevap Yaz
Huseyin 15 Kasım 2023 16:19

Takip ettigim bircok ilan var hicte fiyatlari dusmedi

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi