Eskişehir'de Dev Sağlık İş'ten önemli açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Dev Sağlık İş'ten önemli açıklama!
A
a

Dev Sağlık İş üyeleri adına açıklama yapan Bölge Temsilcisi Sezer Yıldız, “Ücretlerimiz ciddi anlamda enflasyon karşısında ezilmiştir. Bir diğer mağduriyet ise toplu iş sözleşmelerinin işyerlerindeki farklı yürürlük süreleri ile oluşan ücret farklılıklarıdır. Haklarımızda iyileştirme için ek protokol yapılması bir ihtiyaç değil bir zorunluluk” dedi.

Sütiş Eskişehir
DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık İş)üyeleri bir araya gelerek, ‘geçinemiyoruz, ek protokol istiyoruz’ çağrısı yaptı. Sendika adına açıklama yapan Bölge Temsilcisi Sezer Yıldız, üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinde aynı işi yapan işçiler arasında yaklaşık 10 bin TL maaş farkının oluştuğunu dile getirdi. Yıldız, “İş yerlerimizde yürürlükte olan Toplu iş sözleşmesi ise işkolumuzun sorunlarıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin taleplerine karşılık vermeyen, büyük ölçüde Kamu Çerçeve Protokolü’nden ibarettir. Oysa Kamu Çerçeve Protokolü, 700 bin kamu işçisi için geçerli olan sadece bir çerçeve sözleşmedir. Oysa biz sağlık ve sosyal hizmet işçilerini ihtiyacı işkolumuzun sorunlarına çözüm olacak, işkolumuzun gerçeklerine uygun bir sözleşmedir. Bütün kamu işçilerine aynı ücreti, çalışma koşullarını ve sosyal hakları reva gören sendikaların bize anlatacağı hiçbir söz yoktur. Vurgulamak istediğimiz işkolu farkı olmadan, işyerlerimizin ve işkolumuzun özelliklerini görmeyen kopyala yapıştır sözleşmelere bağlı kalmasının kabul edilemez olduğudur” ifadelerini kullandı.

GEÇİNMEK İSTİYORUZ

Protokolde yer alan zam oranlarının enflasyon karşısında çok düşük kaldığını söyleyen Yıldız, “Ücretlerimiz ciddi anlamda enflasyon karşısında ezilmiştir. Bir diğer mağduriyet ise toplu iş sözleşmelerinin işyerlerindeki farklı yürürlük süreleri ile oluşan ücret farklılıklarıdır. İşkolumuzda üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı hastaneleri karşılaştırıldığında aynı işi yapan işçiler arasında yaklaşık 10 bin TL gibi bir fark oluşmuştur. Üniversitemiz bünyesinde 10 NO’lu işkolunda çalışan işçilerle 17 NO’lu işkolunda çalışan sağlık işçileri ile makas 10 bin TL’ye kadar açılmıştır. En düşük memur maaşı ile yaklaşık 20 bin TL fark oluşmuştur. Sağlık işkolunda çalışma saati 40 saat olmasına rağmen, kamu çalışanları 40 saat çalışırken bizler en az 45 saat çalışıyoruz, buna rağmen memurlardan çok daha düşük ücret alıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet işçileri enflasyonla boğuşurken, geçim kavgası verirken bizim adımıza toplu iş sözleşmesi imzalayan sendikalar kafasını kuma gömmüştür. Sağlık ve sosyal hizmet işçilerini anlık kazançlarla kaybettiklerini görmeye çağırıyoruz. Bugün bize diğer sendikaların vereceği promosyonlarla kendi geleceğimizi bunlara teslim etmeyeceğiz. Artık yeter, geçinmek istiyoruz. Bu koşullar altında ücretlerimizde ve sosyal haklarımızda iyileştirme için ek protokol yapılması bir ihtiyaç değil bir zorunluluktur” dedi.
 
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi