Eskişehir'de de uygulanacak: Araç sahipleri 20 bin TL'den olmayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de de uygulanacak: Araç sahipleri 20 bin TL'den olmayın!
A
a

Yeni bir uygulama, Türkiye genelindeki 81 ildeki araç sahipleri için zorunlu hale getirildi. Hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan bu yöntem, uygulamaya katılmayanlar için büyük cezai yaptırımı da beraberinde getirecek. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Türkiye genelinde hava kirliliğini azaltmaya yönelik olarak başlatılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), 81 ilde uygulanmaya başlandı. Bu sistem, egzoz muayenesi yaptırmayan araçları tespit ederek çevreyi korumayı ve trafik akışını engelleyen araçları belirlemeyi amaçlıyor.

EGEDES, egzoz muayenesi yaptırmayan araçları tespit ederek, bu araçların trafiği engellemesini önlüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından egzoz muayenesi yaptırmayan araç sahiplerine karşı sıkı denetimler gerçekleşiyor. Bu uygulama sayesinde de Türkiye'nin daha yeşil, sağlıklı ve yaşanabilir bir ülke olma hedefine katkı sağlanacak. 

Egzoz muayenesi yaptırmayanlara ve aykırı emisyona neden olan araçlara büyük cezalar belirlendi

2023 yılında egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan araçlara uygulanan cezada %58,46'lık bir artış yapıldı.

Bu kapsamda, egzoz muayenesi yaptırmayan araç sahiplerine uygulanan ceza 9.943 TL olarak belirlendi. Aynı zamanda, belirli standartlara aykırı emisyona neden olan araçlara yönelik ceza ise 19.897 TL oldu. 

Sahte belge düzenleyenlere de ciddi cezai yaptırımlar uygulanacak

EGEDES çerçevesinde, Egzoz Gazı Emisyon Yetki Belgesi'ne sahip olan ancak belirli şartları kaybeden araçlara ve belgesiz ölçüm yapanlara yönelik çeşitli ceza düzenlemeleri getirildi. Bu kapsamda, ölçüm yapanlara ve belgelerde tahrifat yapanlara uygulanan cezalar artırıldı. Ayrıca, sahte belge düzenleyenlere de ciddi cezai yaptırımlar uygulanacak.

 

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi