Eskişehir'de CHP için seçim tarihi belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de CHP için seçim tarihi belli oldu
A
a

CHP İl Başkanı Talat Yalaz,  belediye meclis üyelerinin ön seçim ile belirlenecek olmasının önemine işaret ederek, “Kadın ve gençlik kotaları da olacak önseçimi 28 Ocak pazar günü yapacağız. Her iki ilçe belediyesi de aynı gün ama muhtemelen farklı yerlerde olur çünkü 15-16 bin üyeden bahsediyoruz” dedi. 

Sütiş Eskişehir
CHP İl Başkanı Talat Yalaz, ES TV’de canlı yayınlanan Ekstra Gündem programında Sonhaber gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Teknik detaylar henüz gelmedi ama bir yönerge var örneklerle oluşturulan. Kotaların uygulanacağı ve azanma durumunda büyükşehire gidecek kontenjanla ilgili farklı bir uygulama olur mu onunla ilgili net somut bilgilerin bize yazıyla gelmesini bekliyorum. Detaylar belli değil tarih belli 28 Ocak Pazar günü yapacağız. Her iki ilçe belediyesi de aynı gün ama muhtemelen farklı yerlerde olur çünkü 15-16 bin üyeden bahsediyoruz.  Bütün üyelerin oy kullanacağı şekilde olacak. Hazırlıkları biz yapacağız, liste belirlemesini genel merkezle görüşeceğim muhtemelen biz yaparız onu üyelerimizle ilgili hazirunun hazırlanması vs… Genel merkezden de bir görevli gelecek”
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi