Eskişehir'de bu açıklama vatandaşa zam olarak dönecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu açıklama vatandaşa zam olarak dönecek
A
a

Eskişehir Tarım Platformu, Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından açıklanan süt fiyatlarına tepki gösterdi. Platform adına konuşan Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gazi Küçükarslan, “Bu fiyatlar üreticiye vurulan bir darbedir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tarım Platformu adına açıklamalarda bulunan Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gazi Küçükarslan, USK’nın açıkladığı süt fiyatlarına tepki gösterdi. Son 1 aydaki yem fiyatlarına ve diğer giderle gelen zamların dikkate alınmadığını vurgulayan Küçükarslan, “Bunun doğuracağı sonuçlar düşünülmemiştir. Bizim sesimizi duyan yok. Bu sebepten dolayı sektörde üretim kayıpları hızla devam edecektir. Bunun sonucunda tüm işletmelerimiz ya küçülmeye gidip ineklerini ve düvelerini kesecek ya da üretimden vazgeçip bu işi bırakacaklardır” ifadelerini kullandı. Vergi artışlarına ve maaşlara yapılan zamlara göre süt fiyatındaki artışın çok az olduğunu söyleyen Küçükarslan, “Yemin çuvalının 550 TL olduğu bu günlerde süte gelen 2 TL zamla beraber ineklerini kesime gönderen üretici sayısı daha da artacak, zaten azalan hayvancılık tamamen bitmeye yüz tutacaktır. Bizler diyoruz ki; üreticimiz yine emeğinin, alın terinin karşılığını alamamıştır” şeklinde konuştu. Küçükarslan, Eskişehir’deki hayvanlarda yüzde 60 oranında bir azalma olduğunu belirterek, her gün 4-5 üreticinin işletmesini kapattığını söyledi.
 
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Mustafa ali 19 Ocak 2024 22:45

Kapatin olsun bitsin kardeş herkez kendini düşünüyor son tüketici ne yapsın peynir kaşar kaç para oldu siz yem parası derdindesiniz salın çayıra doyurun

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi