Eskişehir'de bir zam sinyali daha: Mutlaka zam isteyeceğiz !

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bir zam sinyali daha: Mutlaka zam isteyeceğiz !
A
a

Yakın zamanda minibüs ücretlerinin güncelleneceğini söyleyen Minibüsçüler Odası Başkanı Coşkun Güvenç, “Esnafımız yaptığı işin karşılığını alamadığı için meslekten bir soğuma var. Asgari ücrete ve akaryakıta zam geldiği zaman tüm gider kalemlerimize zam geliyor. Esnaf da haliyle ücretler altında eziliyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Minibüsçüler Odası Başkanı Coşkun Güvenç, minibüsçü esnafının taleplerini ve sorunlarını anlattı. Asgari ücrete zam gelmesi ile birlikte minibüs ücretlerinin güncelleneceğini söyleyen Güvenç, vatandaşları minibüsten uzaklaştırmamak adına alt limitte zam yapacaklarını söyledi. Esnafın emeğinin karşılığını alamadığı için meslekten bir soğuma olduğunu belirten Güvenç, “Son yıllarda çok dalgalı bir süreç yaşadık. Asgari ücret 2 sefer güncellendi. Bu süreçte akaryakıt da hiç yerinde durmadı. Esnaf bu süreçte dalgalanmalardan dolayı ne kazandığını bilemedi. Bazen maliyete çalıştı, bazen kara geçti, bazen zarara geçti. Bu dalgalı süreç esnafı önünü görmesini çok zorlaştırdı. Umarım durağan hale gelirse esnaf da önünü daha rahat görecek. Şu anda minibüs fiyatları 15 TL. Asgari ücrete güncelleme gelmesi ivedilikle zam demek. İlerleyen günlerde muhakkak bir zam talebimiz olacak. Esnaf kendinden feragat ediyor bu süreçte. Esnaf da piyasa maliyetinden memnun değil. Çünkü gelen zamları biz aynı şekilde vatandaşa yansıtamıyoruz. Kenar mahallelere ve orta düzey kişilere hizmet verdiğimiz için aynı zammı yansıtsak vatandaş binemeyecek. Vatandaş binemezse esnaf ayakta duramayacak. Esnafın geçinebileceği, mesleğini sürdürebileceği en alt limitlerde güncelleme yapacağız. Vatandaşımızı düşünerek zam yapıyoruz biz. Müşteri varsa biz varız. Eğer yoksa bizler de yokuz. Her gelen zam aslında müşteriyi minibüsten uzaklaştırıyor ve kısa mesafelere yürümeye başlıyor. Biz vatandaşlarımıza da hak veriyoruz” dedi.
 

ÜCRETLER ALTINDA EZİLİYORUZ

 Esnafın maliyetlerinin katlanarak arttığına dikkat çeken Güvenç, “Esnafımız yaptığımız işin karşılığını alamadığı için meslekten bir soğuma var. Biz mesleğimizi severek yaptığımız için işimizi yapıyoruz. Bizim çalışma saatlerimiz de uzun. Sabah 5’ten gece 12’ye kadar hizmet veriyoruz. Fedakarlık isteyen ve sevilerek yapılabilen bir meslek. Asgari ücrete ve akaryakıta zam geldiği zaman bizim kasko, trafik sigortası, sanayi maliyetleri, işçilik maliyetlerine de zam geliyor. Esnaf sanayiden yakınıyor. Geçmiş yıllarda örneğin motor maliyetine 50 bin TL öderken şu anda 200 bin TL’lere yaklaştı. Esnaf da haliyle ücretler altında eziliyor” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Eymen 26 Ocak 2024 06:45

Bence 100 TL yapın sızde rahatlayın bizde

1 0 Cevap Yaz
burak can 25 Ocak 2024 08:20

belediye kalabak suyuna zam yapmalı ucuz suyu haketmiyoruz.

1 0 Cevap Yaz
Alamancı 24 Ocak 2024 18:10

Acaba Eskişehir'de en uzun dolmuş hattı kaç kilometre ve kaç tane araç 5 de başlayıp gece 12 de son veriyor

1 1 Cevap Yaz
Adalı 24 Ocak 2024 13:30

3 km. Yolculuğa 15 yetmiyormuş gibi yine zam isteniyor yazık. Gerçi belediye tam otobüs biletine 20 tl alıyor ya Sizde haklısınız

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi