Eskişehir'de binlerce işçi istifasını istedi: "Neredesin?"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de binlerce işçi istifasını istedi: "Neredesin?"
A
a

Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi, tarihi eylemlerinden birisini daha gerçekleştirdi. Binlerce emekçi hep bir ağızdan düşük ücretlere ve hayat pahalılığına isyan etti. Şube Başkanı Hasan Atak, yaptığı açıklamada, savunma sanayii emekçilerinin içinde bulunduğu durumu beka sorunu olarak nitelendirerek, “Bıçak kemiği parçaladı. Ülke bizim, devlet bizim, emek bizim!” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kartal Kavşağı’ndan Köprübaşına gelen binlerce savunma sanayii emekçisi aldıkları ücretlerin artırılması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için sloganlarla Ulus Anıtı’na yürüdü. TCDD işçilerinin de destek verdiği eylemde üyeler, “Harb İş burada Türk İş nerede?”, “Eskişehir uyuma ikmale sahip çık”, “Türk İş istifa” sloganları attı. Burada basın açıklaması gerçekleştiren Şube Başkanı Hasan Atak, Ankara’da gerçekleştirdikleri geniş çaplı çalıştayın ardından iktidarın yetkilileriyle yaşadıkları sıkıntıları paylaştıklarını söyledi.

BIÇAK KEMİĞİ PARÇALADI

Sendikanın 26 binden fazla üyesinin aldıkları ücretlerin mevcut ekonomik kriz nedeniyle çok düşük kaldığını aktardıklarını söyleyen Atak, “Özlük haklarında iyileştirme yapılmasını talep ettik. Bununla kalmadık gelişen ve büyüyen ülkemize omuz vererek, ülkemizin savunma sanayisinin yüzde yüz millileşmesi için emek harcayan, ülkemizin savunma sanayisinde dışa bağımlılığını bitirmek için canla başla çalışan üyelerimizin artık geçinemez bir noktaya geldiğini anlattık. Tabiri caizse bıçağın kemiği parçaladığını, arkadaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz noktaya geldiğini, sürekli artan ev kiralarının, durmadan zamlanan rafların ve önüne geçilemeyen akaryakıt fiyatlarının karşısında ezildiğini ifade ettik. Ayrıca arkadaşlarımızın, ağır yaşam koşullarına karşı koyabilmek için mesai bitiminde merdiven altı tekstil atölyelerinde terzilik yaptığını, çeşitli restoranlarda motokurye ve düğün salonlarında garson olarak ek iş yaptıklarının altını üstünü çizerek belirttik” dedi.

BİNLER EMEKÇİ İŞİ BIRAKTI

Deneyimli çalışma arkadaşlarının geçim sıkıntısından dolayı istifa edip özel şirketlere geçtiğini veya emekli olduğunu ifade eden Atak, “EYT’nin yasalaşmasıyla da 2023 yılı içerisinde 2 bin 705 arkadaşımızın emekliye ayrıldığını, 2024 yılının başında 2 bine yakın arkadaşımızın emekliye ayrılacağını anlattık. Çünkü ekonomik koşullar altında ezilen, bu ülkenin tankını yürüten, uçağını uçuran, gemi ve denizaltılarını yüzdüren, Fırtına obüslerini üreten, stratejik iş yerlerimizin güvenliğini sağlayan ve en önemlisi ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ cümlesini kurmamıza vesile olan arkadaşlarımızın yaptıkları aynı işin karşılığının özel sektör ve vakıf şirketlerinde çalışan işçilere göre daha düşük olduğunu bu yüzden işyerlerimizden ayrıldığını aktardık” ifadelerini kullandı.

KAĞIT UÇAKÇILAR İKİ KAT MAAŞ ALIYOR

Son kamu çerçeve protokolü ile gelir adaletsizliğinin arttığını söyleyen Atak, “Kamuda hiçbir vasıf gerektirmeyen işlerde çalışanların bile, bu saydığım işleri yaparak ülkemize değer katan, yüksek bilgi ve birikime sahip işçi ve mühendislerimizle aynı ücreti alır hale geldiğini açıkladık. Hatta bir adım daha ileriye gidiyorum! Masa başında oturarak origami sanatını geliştirenler, boş zamanlarını değerlendirmek için kâğıt uçaklar yapıp uçuranlar F-16’ları uçuranların bir buçuk iki katı maaş alır hale gelmiştir” dedi. Sendika olarak amaçlarının güçlü devletin dara düşmemesi olduğu vurgulayan Atak, “Ülke bizim, devlet bizim, emek bizim diyor ve tüm Türk Harb-İş Sendikamızın fertlerini saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Mustafa 21 Ocak 2024 14:28

Yani bu kamu işçilerinin birileri artık sesini duysun haklı istek haklı talep insanlar geçinemiyor kira gıda aldı başını gitti vesselam

2 4 Cevap Yaz
Esk 26 19 Ocak 2024 18:34

O zaman istifa et git origami uçak yap fazla para kazan varmisin

7 0 Cevap Yaz
Cafer

Origami yapanlar uçak satarak para kazanmıyor. can sıkıntısından yapıyor devlet de ona maaş veriyor

0 0
Esk 26 19 Ocak 2024 18:33

Hava ikmalci ler aylık ve 3 ayda bir aldiginiz tüm paraları söyleyin adam gibi

4 1 Cevap Yaz
Adı lazımmı 19 Ocak 2024 14:36

Özelde mühendis ten fazla ücret alıyorsunuz yuh diyorum

5 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi