Eskişehir'de başkanlar rakiplerine meydan okudu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de başkanlar rakiplerine meydan okudu!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kazım Kurt'un ilk seçim iletişim ofisi Gültepe Mahallesi'nde açıldı. Açılışa vatandaşlar tarafından yoğun katılım sağlanırken başkanlar ise “Kazanacağız!” mesajını verdi.

Sütiş Eskişehir
ES TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan ofis açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, partililer ve Gültepe Mahalle sakinleri katıldı. Başkanlar vatandaş tarafından coşkuyla karşılanırken açılışa yoğun katılım sağlandı. Program Kırka Oyun Ekibi’nin oyununa başkanlar ve vekillerin eşlik etmesiyle başladı.

“BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ!”

Seçim iletişim ofisinin açılış konuşmasını  CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar yaptı. Çınar, “Önümüzde önemli bir yerel seçim var. Bizler örgütlenmenin ene demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Ülkemizde katı ve acı devir yakında bitecektir. Bize ne yapmamız gerektiğini söyleyenlere asla boyun eğmeyeceğiz! Birlikte mücadele edeceğiz! Haklıyız ve kazanacağız!” dedi.

“BİZ KAZANACAĞIZ!”

“İsterlerse Recep Tayyip Erdoğan’ı getirsinler, kazanamayacaklar!” diyen CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Bizim belediye başkanlarımız bu şehri sadece Türkiye’de değil dünyada bir marka haline getirdiler. Hepimiz bu şehirde yaşamaktan gurur duyuyoruz! Odunpazarı belediyesi ve Kazım Başkan şeffaf belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek bir belediyecilik icra etmektedir. Hem de söylemleriyle ülke gündemine ve sorunlarına katkı sağlamaktadır. Bu yüzden en çok onu eleştiriyorlar. Hepimiz alnımız açık başımız dik onları savunuyoruz. Belediye başkanlarımızın karşısına adam bulamıyorlar. Büyükşehir’e de bulamadılar başka partiden devşirdiler. İsterlerse Recep Tayyip Erdoğan’ı getirsinler, kazanamayacaklar! Biz kazanacağız!” diye konuştu.

“2024’TE YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ!”

“Hesap vermekten korkmuyoruz, çünkü verilmeyecek hesabımız yok!” açıklamasında bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Bugün seçim büromuzu açarak seçim çalışmalarımızı başlatıyoruz. 1 Nisan’da da kutlamak için alanlarda olacağız, şimdiden müjdesi olsun. Eskişehir Türkiye için yerel yönetimlerde en önemli şehirlerden birisi. Bunu 25 yıl aralıksız seçim kazanarak ve lekesiz bir biçimde uygulayarak yaratan Sayın Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat çağdaş bir belediyeciliği Türkiye’ye gösteren Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum. Bu birikimler 31 Mart’ta halkın önüne çıkacak, hesap vereceğiz. Hesap vermekten korkmuyoruz, çünkü verilmeyecek hesabımız yok! Kimseden çekinmeden uygulamalarımız gerçekleştirdik. Mali disiplini sağlamış ve artı bütçe veren bir belediye olarak çalıştık. 2024’te yeniden başlayacağız! Kimsenin kuşkusu olmasın Tepebaşı’nı da, Büyükşehir’i de, Odunpazarı’nı da, Seyitgazi’yi de, Mahmudiye’yi de, Alpu’yu da, Han’ı da, Sivrihisar’ı da alıyoruz!, ” diyerek açıklamada bulundu.

“YAPACAĞIMIZ DAHA ÇOK İŞ VAR!”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “ ‘Kaç seçim geçirdik?’ diye düşündüm ve bulamadım ama hepsinde üzerine katarak bugünlere kadar geldik. Çünkü Eskişehir bize güvendi, inandı, yanımızda oldu. Farklı bir kadro ama bu kadroyla da yine kazanacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Yılmaz Büyükerşen, bize güzel bir miras bıraktı. Eskişehir'in Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı binası. Onu sürdüreceğiz. Onun için hocamızın Türkiye'deki bütün belediyeler üzerinden elleri olacak. Bizim görevimiz Ayşe bacımızı kazandırmak. Tabii ki Kazım başkan Odunpazarı’nda ben Tepebaşında görevlerimize devam edeceğiz. Çünkü yapacağımız daha çok işler var” yorumunda bulundu.

“SİZLERE GÜVENİYORUZ!”

Büyük bir ilgi ve coşkuyla karşılanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, “Bu coşku ve heyecan bize çok iyi geldi, iyi ki varsınız. Eskişehir’i Eskişehir yapan ve bizi mutlu ve gururlu bir şehirde yaşatan değerli Büyükşehir Belediye Başkan’mız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyorum. Bizler bu şehre her zaman sahip çıkacağız, çünkü Eskişehirli bize sahip çıkacak. Eskişehir’de başka bir yönetim olmayacak, hep sosyal demokrat belediyeyle, onurlu duruşumuzla, adaletli ve dürüst yönetimimizle hep sizlerle olacağız. Sizlere güveniyoruz. Değerli Eskişehirliler çıktığımız bu uğurlu yolda bizimle olun, bizi hiç yalnız bırakmayın” dedi.

“AYŞE ÜNLÜCE’Yİ MİRAS BIRAKIYORUM”

“İki Belediye Başkanı arkadaşımla birlikte Ayşe Ünlüce’yi ve bu şehri sizlere emanet ediyorum” sözlerini sarf eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise şu açıklamalarda bulundu:  “Eskişehir, yaptığımız projeler ve sizlerin yardımlarıyla dünyada şehircilik anlamında bütün ödülleri alan bir şehir oldu. Bu ödüller benim değil sizlerin ödülü bu bakımdan sizlere minnet ve şükran borçluyum. 25 yıl süren şehircilik maceramın sonu geldi. Artık görevi sizlere ve benden sonra gelenlere devretmek durumundaydım. İnanıyordum ki benimle birlikte bu şehre 25 yıl hizmet veren Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanlarımıza ve kendi yerimi de sizlerden birine devretmek durumundaydım. Bu şehrin topraklarında yetişen bir çiftçi ailesinin kızı olarak hukukta büyük başarı gösteren Ayşe Ünlüce’yi sizlere miras olarak bırakıyorum. İki Belediye Başkanı arkadaşımla birlikte Ayşe Ünlüce’yi ve bu şehri sizlere emanet ediyorum.”
Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle birlikte seçim iletişim ofisi vatandaşların hizmetine açıldı.
 
Kaynak : Sümeyra Balcı
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi