Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçenin simgelerinden biri olan dev ay yıldızın bakımı yapıldı. Seyitgazi Avcılar Derneği Başkanı Abdullah Sarı ve dernek üyeleri, 1 Eylül Seyitgazi’nin Kurtuluş Günü dolayısıyla anlamlı bir çalışmaya imza attı.
İlçe merkezinin girişinde, Derebenek Mahallesi sınırlarında bulunan Avdan bayırındaki tepede yer alan dev ay yıldız, uzun yıllar önce yapılmasının ardından bakımdan geçirilerek yeniden boyandı. Saatler süren çalışma kapsamında ay yıldızın yıpranan bölümleri yenilenirken, yapının daha belirgin ve dikkat çekici hale gelmesi sağlandı.
Çalışmanın dikkat çeken detaylarından biri ise dev ay yıldızın altına ilçenin düşman işgalinden kurtulduğu tarih olan 1 Eylül 1922’nin yazılması oldu. Bakım ve boyama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Avdan bayırındaki dev ay yıldız, ilçe girişinde yeniden dikkat çeken bir görünüme kavuştu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Seçilme ihtimaline göre sistem!
Tarkan Demir
Kahraman Tatarlar ataları gibi savaşıyor
Kerem Akyıl
Geleceğe bırakılan en büyük miras
Ümit Polatbaş
ESKİŞEHİR ULAŞILABİLİR OLMALI
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy