Bu hafta yatırım araçları arasında altın, dolar, euro ve borsa gibi seçeneklerin performansları belli oldu. Kapalıçarşı’da gram altın fiyatı rekor üstüne rekor kırarken, diğer yatırım araçlarında farklı seyirler gözlendi.
Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,27 değer kaybederken, euro/TL kuru yüzde 1,28 oranında geriledi. Buna karşılık, altının gram fiyatı yüzde 2,73 artışla 5 bin 346 liraya yükseldi. ABD doları ise yüzde 0,34 artarak 41,8280 liraya çıktı.
BIST 100 endeksi, haftanın en düşük seviyesi 10.654,20, en yüksek seviyesi ise 10.928,38 puan olarak kaydedildi. Haftayı yüzde 1,27 düşüşle 10.720,36 puandan tamamladı.
Altında da benzer yükselişler yaşandı. Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 2,72 artışla 36 bin 69 liraya çıkarken, çeyrek altının satış fiyatı ise yüzde 2,74 artarak 8 bin 955 liraya ulaştı.
Yatırım fonları haftalık bazda ortalama yüzde 0,36 değer kazanırken, emeklilik fonları yüzde 0,31 oranında değer kaybetti. Yatırım fonları kategorisinde en çok kazandıran ise yüzde 6,55 ile kıymetli maden fonları oldu.
Uzmanlar, özellikle altındaki yükselişin küresel ekonomik gelişmeler ve yerel piyasalardaki hareketlilikten kaynaklandığını belirtiyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
