Emeklilere müjde! Emekli maaşı zammı değişti: İşte o tarihte farklar hesaba yatıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emeklilere müjde! Emekli maaşı zammı değişti: İşte o tarihte farklar hesaba yatıyor
A
a

Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç memur ve emekli zam oranı netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, Ocak 2024 itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan artış oranı %49,25'e yükseltildi.

Sütiş Eskişehir
Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra, refah payı hariç olarak memur ve emekli zam oranları netleşti. Buna göre, 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı %37,57 olarak belirlendi. Aynı dönemde, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise %49,25 olarak açıklandı.

Bakan'dan emeklilere müjdeli haber!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak 2024 Salı günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası emeklilere müjde vermişti. Başkan Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapıldığını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından da emeklilere yönelik ek zam müjdesini resmi olarak duyurdu. Bakan Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam haberi için resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Buna göre, emeklilere yapılan ek zam oranı %49,25'e yükseltildi.

Emekliye ek zam ne zaman verilecek?

Emekliye ek zam ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı, bu hafta içinde Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek ve yasalaşacak. Maaş farkları, emekli zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası hesaplara yatacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Taban hareketi 25 Ocak 2024 10:31

Ne zammı, bu neyin yalakaliği ,müjde diye sunuyorsunuz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi