Elif Akkuş kimdir? Neden gözaltına alındı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Elif Akkuş kimdir? Neden gözaltına alındı
A
a

Elif Akkuş TRT'de 25 yıldır görev yapan savaş muhabiri. Peki Elif Akkuş neden gözaltına alındı?

Sütiş Eskişehir
Elif Akkuş kimdir sorusu ile neden gözaltına alındığı sorgusu bugün en çok merak edilenler arasında.

Elif Akkuş kimdir?

Elif Akkuş, 25 yıldır TRT'de savaş muhabirliği yapmaktaydı. Ancak 2023 yılında gerekçe gösterilmeden 3 aylığına görevden uzaklaştırıldı.
Akkuş aynı zamanda, İsrail'in Mavi Marmara baskını sırasında gemide görev yapan TRT muhabiri olarak da tanındı.

Elif Akkuş neden gözaltına alındı?

Muhabir Elif Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından, İstanbul'daki evinde akşam saatlerinde arama yapıldı. Ancak Akkuş o sırada Ankara'da bulunduğundan, hakkındaki yakalama kararı uygulanamadı ve telefonla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırıldı. Daha sonra emniyete giden Akkuş teslim oldu.
Elif Akkuş'un avukatı olan Hüseyin Ersöz ise gözaltı kararı ve ona uzanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, az önce Ankara’da gözaltına alındı. İstanbul’daki evinde akşam saatlerinde arama yapılan, ancak Ankara’da bulunduğundan, hakkındaki Yakalama Kararı uygulanamayan ve telefonla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılan Akkuş, emniyete giderek teslim oldu. İfadeye çağırsanız gelecek bir gazeteci hakkında Yakalama Kararı alınmasının 'hukuki' hiçbir gerekçesinin olamayacağını belirtelim. Bugün Akkuş’un Twitter hesabının birkaç kez hacklenmeye çalışıldığını da not düşelim."


 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi