e-Devlet Kaza tespit tutanağı nasıl oluşturulur?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç e-Devlet Kaza tespit tutanağı nasıl oluşturulur?
A
a

Artık kaza tespit tutanakları için kağıt ve kalem aramaya gerek yok! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulabilecek. Sürücülere, kaza sırasında zaman kazandıran, kağıt ve kalem gerektirmeyen mobil kaza tutanağı, artık e-Devlet Kapısı üzerinden de oluşturulabiliyor. Peki, e-Devlet Kaza tespit tutanağı nasıl oluşturulur?

Sütiş Eskişehir
E-Devlet Kapısı üzerinden bu hizmete erişmek mümkün. Hem de sadece akıllı telefonunuzla! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya hesabından bu hizmeti duyurdu. Eğer bir kaza sırasında iki kişi karıştıysa ve diğer birtakım şartlar da sağlanmışsa, mobil uygulama üzerinden kaza tutanağı oluşturulabilir. Tabii, bu hizmetten yararlanmak için konum bilgisinin açık olması ve çift faktörlü kimlik doğrulamasının aktif olması şartı var. 

Bu hizmet sayesinde, oluşturulan kaza tutanakları doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kayıtlarına yansıyacak ve sigorta şirketleri tarafından işleme konulacak. Bu da vatandaşların sigorta şirketlerini arayarak veya tutanakları şirketlere iletmekle uğraşmak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. 

Tabii, hizmetin kullanılması için birkaç şartın da yerine getirilmesi gerekiyor. Kaza sırasında alkol veya uyuşturucu kullanımının olmaması, ölüm veya yaralanmanın meydana gelmemesi, kamu malına veya üçüncü kişilere zarar verilmemesi, trafik sigortasının olması, kazaya sadece iki aracın karışmış olması, sürücü belgesinin bulunması ve aracın kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmaması gerekiyor. 

Artık kaza tespit tutanağı oluşturmak çok daha kolay ve hızlı! E-Devlet Kapısı üzerinden hizmete erişebilir ve zaman kaybetmeden işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi