Dündar Ünlü gerçeği saptırıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dündar Ünlü gerçeği saptırıyor
A
a

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyareti ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı’nın adıyla yazılan notun servis edilmesi tartışmalara neden oldu. Dündar Ünlü’nün servis edilen haberin doğru olmadığı yönündeki iddialara Büyükşehir belediyesinden yanıt geldi.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyareti ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen haberin doğru olmadığını, cumhurbaşkanlığı basın bürosu tarafından yazılan notu Cumhurbaşkanı’nın imzalamaya uygun görmediğini söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Cumhurbaşkanı üzerinden prim yaptığını ileri sürmüştü. İddialara Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den yanıt geldi. Büyükerşen, Dündar Ünlü’nün açıklamasını ‘Tevil’ (bir şeyi bilinen anlamından başka anlamda kullanma) olarak değerlendirdi. Yerel siyasette polemiklerden kaçındığını belirten Başkan Büyükerşen “Siyasi yalanlara karşı her zaman olduğu gibi bu kez de olayın doğrusunu kamuoyuna açıklamakta yarar görüyorum” dedi. Büyükerşen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Devlet ve diplomasi protokolü bazı kuralları gerektirir. Bunlardan biri de devletin üst makamlarındaki kişilerin ülkelerinde ziyaret ettikleri şehirlere gelişlerinde önce devletin temsilcisi olan valiyi, daha sonrada o şehrin halkını temsil eden ve halk tarafından seçilen büyükşehir belediyesi ve ya il belediye başkanını ziyaret ederler. Bu ziyaret, söz konusu makamda oturan kişiden ziyade, onun temsil ettiği o şehrin halkına verilen önemi ve nezaketi gösterir. Demokrasilerde seçilerek yerel yönetimlerin başına gelen kişilerin mensup oldukları siyasi partilere bakılmaz, ayrımcılık yapılmaz. Nitekim bu uygarlık ve devlet kurallarına uyan cumhurbaşkanı, bakanlar ve üst düzey bürokratlar, 18 yıl içinde, Eskişehir’i ziyaret programlarına, Büyükşehir Belediyemizi de dahil etmişlerdir. AKP döneminde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanları, Başbakanlar ve Bakanlar belediyemizi ziyaretleri ile kent halkına onur vermişlerdir. Yabancı ülkelerin Türkiye’deki diplomatları da bu kuralı aynen uygulamaya devam etmektedir.

2004’DEN İTİBAREN TERK EDİLMEYE BAŞLANDI

AKP’nin iktidar dönemi yıllarında uygulanan ve devlet umuru göreneği olan ve şehir halkına verilen önemin göstergesi sayılan bu protokol ziyaretleri, 2004’den itibaren terk edilmeye başlanmıştır. Bunun ana sebebinin, ziyaretçi devlet büyüklerinden ziyade, iktidar partisinin Eskişehir’deki bizce malum ve mahut, yerel siyasetçileri ile dar görüşlü bazı milletvekillerinin, ziyarete gelen devlet büyüklerinin, “muhalif düşman” gibi gördükleri yerel yönetim üst makamını ziyaret etmeyip, onun yerine kendi parti il başkanlarını ziyarete zorlamalarıdır. Bu tutumları, bir bakıma Eskişehir halkını, sanki bir başka ülkenin vatandaşlarıymışçasına dışlamaları algısına yol açmaktadır. Gelelim son olayın doğrusuna: Sayın Cumhurbaşkanı’nın Eskişehir ziyaret tarihi belli olunca Ankara Saray’dan Belediyemizin anı defteri istenmiş ve oraya yollanmıştır. Bu talep tarafımızdan Sayın Cumhurbaşkanı’nın Eskişehir’e gelişlerinde Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret arzusunun bir göstergesi olmuştur. Seçilen yöntem de doğrudur. Çünkü bu yöntem, Cumhurbaşkanı’nın kısa süreli ziyaretlerde anı defterlerini uzun uzun yazmaktan ziyade, önceden, defterlere duygu ve düşüncelerini bir kaligrafa yazdırıp, geri göndermek ve ziyaret sırasında da masanın üzerindeki defterin yazılı sayfasına yalnızca imza atmak kolaylığı sağlamaktadır. Nitekim Ankara’ya giden defter, bir gün önce belediyemize geldi. Biz de böylece ziyaret edileceğimizi öğrenmiş olduk. 

RANT ELDE ETMEYE İHTİYACIMIZ YOK

17 Mart günü raporlu olduğum halde, önce askeri havaalanında Sayın Cumhurbaşkanı’nı karşılama törenine katıldım ve sonra belediyeye gelerek hazırlıkları gözden geçirdim. Sayın Cumhurbaşkanı meydanda konuşmaya başladığında, Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri, Büyükşehir Belediyemize gelerek, Cumhurbaşkanı’nın nerede karşılanacağını, makam odasına nereden gireceğini, oturacağı yeri (hatta lavaboyu bile) özel araç gereçler ile dip köşe kontrol ettiler. Bir de ekip uzman köpekler ile her yeri bomba ihtimaline karşı denetlediler. Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının bitmesine yakın Belediye Binamız dışındaki tedbirleri de kontrol ettiler.  Biz ise Sayın Cumhurbaşkanı’nın, geçmiştekinin aksine, referandum öncesi artık tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmaya ve herkesi kucaklamaya başladığının ilk örneğini şehrimizdeki ortaya koymaya kararlı olduğunu, sevinçle düşünmeye başlamıştık. Ama bu beklentimiz boşa çıktı. Hele, takip eden günlerde AKP İl Başkanı’nın bu ziyaret anı yazısı konusunda yaptığı tevil ve yalan dolu sözler ne kadar boşuna olumlu hayal kurduğumuzu da ortaya koydu. İl Başkanı, Cumhurbaşkanı’nın Eskişehir ve Belediyemiz için deftere yazdırdığı sözlerin basında yer almasını, beni ve arkadaşlarımı “Cumhurbaşkanı üzerinden siyasi pirim elde etmenin beyhude çabası” olarak açıklamaktadır. Bizim, yıllardan beri, Sayın Cumhurbaşkanı üzerinden siyasi rant elde etmeye ihtiyacımız olmadığını, bütün Türkiye çok iyi bilmektedir. Ne yazık ki doğru olanlar, bizim anlattığımız bu gerçeklerdir.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi