Düğünde havai fişek felaketi: Ölü sayısı 100'ü geçti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Düğünde havai fişek felaketi: Ölü sayısı 100'ü geçti!
A
a

Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 115 kişi hayatını kaybederken, en az 200 kişi de yaralandı.

Irak’ın Musul kentine bağlı Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda havai fişek nedeniyle facia meydana geldi.

Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 115 kişi hayatını kaybederken, en az 200 kişi de yaralandı.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir yaptığı açıklamada, Musul ve Erbil’deki çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının olay yerine gönderildiğini söyledi.

Irak Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise yangının güvenlik tedbirleri alınmaması sonucu ihmal nedeniyle hızla yayıldığı kaydedildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yangının söndürüldüğü belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı "soruşturma" istedi

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Musul'daki düğün salonu yangınına ilişkin soruşturma başlatılmasını istedi.

Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Reşid'in, "Hamdaniye ilçesindeki evlatlarımıza yönelik yaşananlar acı verici bir faciadır. Bu olay tüm Iraklıların kalbini yaraladı." ifadelerini kullandı.

Reşid, olayın aydınlatılması için soruşturma başlatılmasını istedi.

Irak'ta Şiilerin en büyük dini mercisi Ayetullah Ali es-Sistani'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, dini mercinin Musul Hamdaniye'de yaşananlardan ötürü derin üzüntü duyduğu aktarıldı.

Yas ilan edildi

Öte yandan, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, yangın nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

Gelin ve damadın dans ettiği esnada çıkan yangın görüntüleri sosyal medyaya yansımış, görüntülerde insanların panik içinde sağa sola koşuşturmaları yer almıştı.

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi