Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), açık satış kampanyaları sürecinde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. TOKİ logosu kullanılarak hazırlanan sahte reklamlar ve internet siteleri aracılığıyla vatandaşların mağdur edilmeye çalışıldığı belirtildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında yayımlanan sahte reklamlarla vatandaşların e-Devlet arayüzünü taklit eden internet sitelerine yönlendirildiğinin tespit edildiği ifade edildi.
Açıklamada, TOKİ logosu kullanılarak oluşturulan sahte sosyal medya reklamlarına itibar edilmemesi gerektiği vurgulanırken, kendisini yetkili olarak tanıtan kişilere ödeme yapılmaması konusunda da uyarıda bulunuldu.
TOKİ, hiçbir şekilde şahsi IBAN numaraları üzerinden para transferi, kapora veya işlem ücreti talep etmediğinin altını çizdi. Kurum, konut satışları ve diğer işlemlere ilişkin başvuruların yalnızca TOKİ’nin resmi internet sitesi, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın yetkili şubeleri ile resmi çağrı merkezi üzerinden yürütüldüğünü hatırlattı.
Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için yalnızca resmi kanalları kullanmaları ve şüpheli reklam ya da internet sitelerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Siyaset yapmak artık “ateşten gömlek” giymeye benziyor!
Tarkan Demir
Emekliler kaderine terk edildi!
Kaan Özcan
Bırakın çocuklar kod yazsın
Ümit Polatbaş
YENİ Parti Erdoğan aleyhtarlığıyla ne kadar oy alır?
Kerem Akyıl
Nostaljiye ilgiliyiz!
Seval Erci
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy