Doğum izni 1 yıl mı olacak, maaş artışı, kira ve kreş yardımı mı geliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Doğum izni 1 yıl mı olacak, maaş artışı, kira ve kreş yardımı mı geliyor!
A
a

Doğum istatistiklerinin düşmesiyle hükümet düğmeye bastı. Kadın çalışanların doğum izni 1 yıla çıkacak mı, doğum yapan kadının maaşında iyileştirme olacak mı, doğum yapanlara kreş yardımı ve kira desteği gelecek mi? İşte çalışan annelere teşvik paketi iddiaları...

Sütiş Eskişehir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı. Buna göre doğum hızı 1965'ten beri en düşük seviyeye düştü. Hükümet, korkutucu istatistiğin ardından harekete geçti. Annelere destek hazırlıkları başlarken doğum izninin bir yıla çıkarılması, maaşta iyileştirme ile kreş ya da kira desteği için adım atılacağı iddia edildi. Peki kadın çalışanların doğum izni 1 yıla çıkacak mı, doğum yapan kadının maaşında iyileştirme olacak mı, doğum yapanlara kreş yardımı ve kira desteği gelecek mi? İşte çalışan annelere teşvik paketi iddiaları...

Düşen doğum oranlarına çözüm bulmak için hükümet harekete geçti. Hürriyet'in haberine göre çalışan annelere yönelik yeni bir teşvik paketi hazırlanıyor. Pakette, doğum izninin bir yıla çıkarılması, maaşlarda iyileştirme, kreş veya kira desteği gibi önemli adımlar yer alıyor.

Çalışan anneleri desteklemek için yeni teşvikler geliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, doğurganlık oranı 2,1'in altına düşerek 1,51 seviyesine geriledi. Bu durum nüfusun giderek yaşlandığını gösteriyor. Hükümet, doğurganlığı artırmak için çalışan annelere yönelik teşvikleri gündemine aldı.

Yeni teşvikler kapsamında, doğum izninin bir yıla çıkarılması başta olmak üzere, maaşlarda iyileştirme, kreş veya kira desteği gibi uygulamalar değerlendiriliyor. Ayrıca, ikinci ve üçüncü çocuk için de kademeli olarak daha fazla destek sağlanması gündemde.

AK Parti yetkilileri, bu konunun sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiğini, dünya örneklerinin de incelenerek kapsamlı çözümler geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Çalışan annelere yönelik bu yeni teşvik paketi, doğum oranlarını artırmayı ve aileleri desteklemeyi hedefliyor.

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi