Deprem sigortasında yeni dönem: Ev sahipleri acele edin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Deprem sigortasında yeni dönem: Ev sahipleri acele edin!
A
a

1 Ocak 2026 itibarıyla DASK’ta teminat tutarları artırıldı. Uzmanlar, konut sahiplerini poliçelerini güncellemeleri konusunda uyarıyor; aksi takdirde olası bir hasarda eksik ödeme yapılabilir. Detayları haberimizde

Zorunlu Deprem Sigortası’nda (DASK) yeni dönem 1 Ocak 2026 itibarıyla başladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan düzenlemeyle azami teminat tutarı 1 milyon 704 bin TL’den 2 milyon 95 bin TL’ye çıkarıldı. Bu artış, konut sahiplerine deprem riskine karşı daha yüksek güvence sağlıyor.

Yeni düzenlemeyle betonarme konutların inşaat birim maliyeti metrekare başına 9 bin 884 TL olarak güncellendi. Ayrıca, risk gruplarına göre asgari prim tutarlarında da artış yapıldı.

Uzmanlar, mevcut DASK poliçesi olan konut sahiplerini teminatlarını güncellemeleri konusunda uyarıyor. Mevcut poliçeye tadilat ekleyerek azami teminattan faydalanmak mümkün. Güncellenmeyen poliçelerde olası bir hasarda eksik ödeme yapılabileceği belirtiliyor.

Bu düzenleme, deprem riskine karşı daha güçlü bir koruma sağlamak ve konut sahiplerinin mağduriyetini önlemek amacıyla hayata geçirildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi