Zorunlu Deprem Sigortası’nda (DASK) yeni dönem 1 Ocak 2026 itibarıyla başladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan düzenlemeyle azami teminat tutarı 1 milyon 704 bin TL’den 2 milyon 95 bin TL’ye çıkarıldı. Bu artış, konut sahiplerine deprem riskine karşı daha yüksek güvence sağlıyor.
Yeni düzenlemeyle betonarme konutların inşaat birim maliyeti metrekare başına 9 bin 884 TL olarak güncellendi. Ayrıca, risk gruplarına göre asgari prim tutarlarında da artış yapıldı.
Uzmanlar, mevcut DASK poliçesi olan konut sahiplerini teminatlarını güncellemeleri konusunda uyarıyor. Mevcut poliçeye tadilat ekleyerek azami teminattan faydalanmak mümkün. Güncellenmeyen poliçelerde olası bir hasarda eksik ödeme yapılabileceği belirtiliyor.
Bu düzenleme, deprem riskine karşı daha güçlü bir koruma sağlamak ve konut sahiplerinin mağduriyetini önlemek amacıyla hayata geçirildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
