Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına 43 bin lira daha zam geldi. Maaşı ara zamla birlikte bu yılın Temmuz ayında 101 bin liradan 140 bin liraya çıkan Erdoğan, 2024 yılında da 183 bin lira alacak.
Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM'ye gönderilen 2024 yılı bütçe yasa teklifiyle, Cumhurbaşkanı'nın yıllık brüt maaş ödeneği 2 milyon 196 bin liraya çıkarıldı. Buna göre Erdoğan'ın aylık brüt maaşı da 43 bin lira daha artırılarak 140 bin liradan 1 Ocak 2024 itibariyle 183 bin liraya yükseldi.
Bu yılın başında Erdoğan'ın yıllık brüt maaş ödeneğine zam yapılmamış ve 1 milyon 209 bin lirayla 2022 yılıyla aynı tutulmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı maaşı eski Meclis başkanları, başbakanlar ve eşlerinin maaşını da belirli oranlarla etkilediği için seçimlerden sonra çıkarılan ek bütçeyle yüzde 40 oranında artırıldı. Böylece temmuz ayında Cumhurbaşkanı maaşı 101 bin liradan 140 bin liraya çıktı.
SEZER VE GÜL'E DE ZAM
Yeni zamla birlikte 2024 yılında eski Cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ile Abdullah Gül'ün maaşı da yüzde 30.7 oranında artarak 73 bin 200 lira olacak. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın maaşı ise yeni yılda 55 bin liraya yükselecek.
Eski Meclis başkanları, başbakanlar ve milletvekili emeklileri ise yapılan düzenlemeyle Cumhurbaşkanı maaşı yerine memur maaş katsayısına endekslenmişti. Onların maaşı da yeni katsayı ile birlikte zam görecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Okul arazileri de mi satışa çıkartılacak?
Kerem Akyıl
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
