Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak: TOKİ'den bir ilk!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak: TOKİ'den bir ilk!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir’de bugün düzenlenecek törende Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “Yüzyılın Konut Projesi”ni açıklayacak. Proje kapsamında 81 ilde toplam 500 bin sosyal konut inşa edilecek ve öncelik belirlenen gruplara uygun koşullarla konut sağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Başakşehir’de düzenlenecek “Yüzyılın Konut Projesi 500 Bin Sosyal Konut Tanıtım Töreni”nde Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıklayacak. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile 81 ilin milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılacak.

Proje kapsamında, Türkiye genelinde 81 ilde toplam 500 bin sosyal konut inşa edilecek. Tören alanında ayrıca “İlk Evim Projesi” kapsamında tamamlanan konutlar için anahtar teslimi yapılacak ve yeni inşa edilecek konutların örnek daireleri de vatandaşlara tanıtılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutların büyüklükleri, ödeme koşulları ve faydalanacak kişilerle ilgili ayrıntıları paylaşacak.

Uygun koşullarla konuta erişim sağlanacak

Yüzyılın Konut Projesi, deprem riskine karşı güvenli yaşam alanları sağlarken vatandaşların uygun koşullarla konuta erişimini de kolaylaştıracak. Proje kapsamında, İstanbul’daki fahiş kira artışlarını dengelemek amacıyla TOKİ tarafından ilk kez kiralık sosyal konut uygulaması da hayata geçirilecek. Bu konutlar, piyasa rayiç bedelinin yarısı üzerinden kiraya verilecek ve belirlenen kriterlere uygun vatandaşlar faydalanabilecek.

Öncelik grupları belirlendi

Proje ile şehit yakınları ve gaziler, emekliler, gençler ve en az üç çocuğu olan aileler için özel kontenjanlar ayrılacak. Böylece sosyal konutlara erişim öncelikli gruplar için daha da kolaylaştırılmış olacak.

Yüzyılın Konut Projesi, Türkiye’de sosyal konut alanında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük adım olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi