Çevrim içi müzik platformu Spotify, abonelik fiyatlarında değişikliğe gideceğini duyurdu. Şirket, müzik akış hizmetine eklediği sesli kitapları finanse etmek için abonelik ücretlerini artırmaya hazırlanıyor. Gelecek dönemde, abonelik fiyatlarının 1 ila 2 dolar arasında artması bekleniyor.
Spotify, sesli kitap akışının maliyetini dengelemek amacıyla abonelik fiyatlarını revize ediyor. Bu kararın bir sonucu olarak, dünya genelinde abonelik ücretlerinde artış yaşanması öngörülüyor.
Şirketin Nisan ayı sonuna kadar beş ülkede, İngiltere, Avustralya ve Pakistan da dahil olmak üzere abonelik fiyatlarını artıracağı belirtiliyor. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde ABD'deki Spotify kullanıcılarının da fiyat artışlarıyla karşılaşabileceği ifade ediliyor.
Spotify, bu fiyat artışıyla birlikte yeni bir abonelik planı olan "Temel Katman"ı da duyurdu. Bu plan, premium planın mevcut 11 dolarlık aylık fiyatı karşılığında sadece müzik ve podcast'ler sunacak. Sesli kitaplar bu plan içinde yer almayacak ve kullanıcılar, sesli kitaplar için ayrıca ödeme yapacaklar.
Bu fiyat artışı, Spotify'ın son bir yıl içinde gerçekleştirdiği ikinci zam olacak. Özellikle 2011-2023 döneminde hiçbir fiyat artışı yapmayan Spotify, şimdi abonelik ücretlerinde değişikliğe gitme kararı almış bulunuyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Yeni otoparklar trafiği rahatlatacak
Kerem Akyıl
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy