Çalışan Annelere 325 Euro Destek!  Annelere Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Neler?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çalışan Annelere 325 Euro Destek!  Annelere Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Neler?
A
a

Çalışan annelere 325 euro destek ödemesiyle ilgili ayrıntılar belli oldu ve başvuru ekranı erişime açıldı. Peki, çalışan annelere 325 euro destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Sütiş Eskişehir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan annelere yönelik önemli bir destekleme programı başlattı. Buna göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'de ikamet eden ve tam zamanlı çalışan annelere, 12 ay boyunca aylık 325 Euro (yaklaşık 11.339 TL) ödemesi yapılacak. Çalışan annelere verilecek 325 Euro ödemesi ne zaman başlayacak ve kimler faydalanabilecek? İşte detaylar...

Bakan Vedat Işıkhan, bu projeyle kadınların çalışma hayatında daha aktif rol almalarının hedeflendiğini belirtti. Özellikle çocuk bakım sorumluluklarının, kadınların istihdamdan uzaklaşmasına yol açtığına dikkat çeken Bakan, bu desteğin kayıtlı istihdamda kalmalarına katkı sağlayacağını vurguladı.

325 Euro Kimlere Verilecek?

Proje kapsamında ilk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir'de 3.500 sigortalı anneye ödeme yapılacak. Başvurular bugün itibarıyla başladı ve 31 Aralık 2024'e kadar devam edecek. Annelerin, SGK'ya kayıtlı olmaları, tam zamanlı çalışıyor olmaları ve belirlenen gelir sınırları içinde yer almaları gibi şartları sağlamaları gerekiyor. Destek ödemeleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından gerçekleştirilecek. Başvurular SGK'nın e-Devlet üzerindeki platformu üzerinden yapılabilecek. Annenin kimlik bilgileri, istihdam durumu ve çocuk bakım sorumluluklarına ilişkin bilgiler başvuru sırasında sisteme girilecek. Bu projenin, kadınların iş gücüne katılımını artırmada ve çalışan annelerin ekonomik olarak güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağı değerlendiriliyor. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına da katkı sağlaması bekleniyor.

Avrupa Birliği’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Annelere 325 Euro Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcıları istihdamı teşvik edilecek.
 

ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

 

 

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi