Büyükerşen Ekşisözlük’te gündem oldu: Niye aday gösterilmedi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen Ekşisözlük’te gündem oldu: Niye aday gösterilmedi?
A
a

Her gün yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Ekşisözlük’te Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gündem oldu. Ekşisözlük yorumcuları, Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için neden bir kez daha aday gösterilmediği hakkında birçok fikir sundu. İşte "Yılmaz Büyükerşen neden aday gösterilmedi" başlığı altında yazılan yorumlar...

Sütiş Eskişehir
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, adaylığının resmi olarak duyurulmasının ardından hem Ayşe Ünlüce hemde Büyükerşen Türkiye'de gündem oldu.  Dünkü Parti Meclisi toplantısı sonrasında adaylığını açıklayan Ünlüce, 5 dönem boyunca Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Yılmaz Büyükerşen'in önerisiyle aday gösterildi.

Ekşisözlük’te de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in gündem olması üzerine, "Yılmaz Büyükerşen neden aday gösterilmedi" başlığı altında yazılan yorumları sizler için derledik. İşte o yorumlar... 
  • "Ayşe Ünlüce'nin aday gösterilmesi ve Yılmaz Büyükerşen'in kararın en doğru karar olduğunu söylemesi bir zorunluluk muydu? Eskişehir'i Eskişehir yapan adam CHP tarafından aday gösterilmedi desek yanılmış olur muyuz? Hayatımda ilk kez bir seçimde chp'ye oy vermek için sandığa gitmeyi düşünmüyorum düşüncesinin bir başka fotoğrafı mı alınan bu kararlar? Yılmaz Büyükerşen'in yaşıyla ilgili görevi bırakması gerektiğini söyleyen arkadaşlar için Yılmaz Özdil bence son sözü söylemişti: "Kardeşim, Eskişehirspor'a santrafor mu alıyoruz belediye başkanı mı seçiyoruz?"
  • "25 yıllık deneyim, güzel güzel lakin bazen değişiklik gerekiyordur. Kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."
  • "Eskişehirspor'a santrafor mu alıyoruz belediye başkanı mı seçiyoruz?"cümlesi gayet yerinde bir tespittir. Atatürk yaşasaydı 90 yaşında olsaydı da ben gider oyumu basardım olay bu kadar açık ve net.
  • "Anketlerde Nebi Hatipoğlu kazanıyor Büyükerşen aday olursa, CHP bu yüzden yeni bir isimle oyuna dahil olmak istedi lâkin yine de seçimi kaybeder. Nebi Hatipoğlu kazanır."
  • "Eskişehir kaybedilmek isteniyor demek ki. Büyükerşen olmadan CHP Eskişehir'i kazanamaz."
  • "Eskişehir'de yeni sayılırım. şehre aşık olarak taşındım. Karını, kışını, taşını toprağını sevdim. sanki yıllardır burada yaşamam gerekiyormuş da hep yanlış yerlerde yaşamışım gibi bir his. Burayı sevme nedenlerimden biri de Yılmaz hocaydı. İlk kez ona oy verme fırsatım olacaktı. Senelerce uzaktan izledim bu sefer birlikte kazanacaktık, olmadı."
  • "Asıl soru; Bu kadar başarılı bir insanın neden yaşlanmadan önce İstanbul veya Ankara'ya belediye başkan adayı yapılarak buraları ihya etmesi sağlanmadı? Hatta arttırıyorum, zamanında dsp'nin ya da sonraki zamanlarda CHP'nin başında neden göremedik? Türk aydınlanmasının son neslinin sonuncusunu neden böyle harcadık?
  • “Neden aday gösterilmedi” dendiğinde sanki kendi istemesine rağmen zorla el çektirilmiş gibi anlaşılıyor. Ama 86 yaşında ve zihni açık bir insan olarak kendisi de bir gün bırakması gerektiğinin mutlaka farkındaydı ve o da aday olmak için diretmemiştir diye düşünüyorum."

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Bartu 11 Ocak 2024 21:27

Ahmet ataç la kazanmak mümkündü hicmi anket yapmıyorlar anlamak güç.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi