Bilecik'te trafik güvenliğini artırmaya yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Bozüyük ilçesinde Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından ilçe merkezi ve çevre yolunda drone destekli trafik uygulaması gerçekleştirildi. Denetimlerde sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı havadan ve karadan eş zamanlı olarak takip edildi.
Uygulama kapsamında emniyet kemeri kullanımı, kırmızı ışık ihlali, motosiklet sürücülerinde kask kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve şerit ihlalleri başta olmak üzere birçok trafik kuralı kontrol edildi. Drone kameraları sayesinde sürücülerin ihlalleri anlık olarak tespit edilirken, ekipler tarafından gerekli işlemler uygulandı.
Yetkililer, Kurban Bayramı süresince trafik yoğunluğunun artması nedeniyle denetimlerin de sıklaştırıldığını belirtti. Vatandaşların güvenli şekilde seyahat edebilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların il genelinde devam ettiği ifade edildi. Özellikle bayram dönüşlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla ekiplerin sahadaki mesaisini artırdığı öğrenildi.
Emniyet yetkilileri, trafik kurallarına uyulmasının can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek sürücülere uyarılarda bulundu. Yetkililer, drone destekli uygulamalar da dahil olmak üzere trafik denetimlerinin 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüleceğini ve kurallara uymayan sürücülere gerekli işlemlerin uygulanacağını bildirdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Yalaz’dan Milletvekili Süllü ve “kaçak güreşen”lere önemli…
Tarkan Demir
Bayram Millete zehir oldu
Kerem Akyıl
Trafiği sıkıştıran büyük araçlar!
Kaan Özcan
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Meğer kendimize kötülük yapıyormuşuz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy