Dereköy Barajı çevresinde yaşanan olumsuz görüntülerin tekrar etmemesi için yetkililerden önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, özellikle hafta sonları ve yoğun ziyaretçi dönemlerinde denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti. Bölge sakinleri, çevreyi kirleten ve kamu malına zarar veren kişilerin tespit edilerek gerekli işlemlerin uygulanmasının caydırıcı olacağını ifade etti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Zekiye Tekin, yaşanan tabloya tepki gösterdi. Tekin, "Dereköy Barajı çevresinde yaşanan bu görüntüler kabul edilemez. Hem doğamıza hem de kamu malına verilen zarar hepimizi derinden üzmektedir. Gerekli denetimler artırılacak ve sorumlular hakkında gereken işlemler yapılacaktır" dedi.
Doğanın korunması için ortak sorumluluk çağrısı
Bölge halkı, Dereköy Barajı'nın yalnızca Pazaryeri'nin değil, tüm bölgenin önemli doğal değerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek ziyaretçilerin çevre konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, doğal alanların korunmasının gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu belirterek çevre temizliği konusunda daha fazla hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
TOKİ işi ticarete çevirdi!
Tarkan Demir
Gazeteciler gününü kutlamıyoruz
Kerem Akyıl
Tepebaşı’nda güvenli yaşam alanı
Seval Erci
Bu şehir Eskişehirspor’la nefes alıyor
Ümit Polatbaş
Halk somut adım istiyor!
Kaan Özcan
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu