Bakanlık tarih verdi: Orman yangınlarına dikkat, sıcaklık yükseliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakanlık tarih verdi: Orman yangınlarına dikkat, sıcaklık yükseliyor
A
a

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, 19-25 Temmuz tarihleri arasında sıcaklıkların 6-12 derece artacağı ve bunun orman yangınları açısından ciddi risk oluşturacağı uyarısını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 19-25 Temmuz tarihleri arasında sıcaklıkların 6-12 derece artmasının beklendiğini duyurdu. OGM, bu dönemde orman yangınlarına karşı yüksek risk bulunduğunu belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Meteorolojik verilere göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde artması ve bu duruma düşük nem ile rüzgarın eklenmesiyle orman yangınlarının hızla yayılabileceği ifade edildi. OGM, bu süreçte vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu: "Anız yakmayın, sigara izmaritini yere atmayın, açık alanda ateş yakmayın ve cam şişeleri doğaya bırakmayın."

Açıklamada, orman yangınlarının %86'sının insan kaynaklı olduğuna dikkat çekilerek, "Bir anlık dikkatsizliğiniz, büyük bir yangına yol açabilir. Bu da hem çevreye zarar verebilir hem de hapis cezası ile sonuçlanabilir" ifadesine yer verildi.

Orman Genel Müdürlüğü, erken müdahalelerle yangınların kontrol altına alınabileceğini ancak yüksek sıcaklık ve rüzgarla birleşen koşullarda müdahale etmenin güçleşebileceğini vurguladı. OGM, orman yangınlarının önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, "Yangınları birlikte söndürebiliriz, hem de daha başlamadan" mesajı verdi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi