Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Aile Yılı” kapsamında hayata geçirilen doğum yardımı başvurularının bugün itibarıyla başladığını açıkladı.
Başvurular, öncelikli olarak e-Devlet üzerinden alınacak. Ancak, e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden destek alabilecek.
Bakan Göktaş, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğacak çocuklar için verilecek doğum yardımının miktarını da açıkladı. İlk çocuk için 5 bin lira tek seferlik doğum yardımı yapılacak. İkinci çocuk için her ay 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise her ay 5000 lira doğum yardımı verilecek. Bu yardımlar, çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar devam edecek.
Başvuruların başladığı bu dönemde, doğum yardımı almak isteyen ailelerin e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlamaları öneriliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
