B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat: Yeni düzenleme geliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat: Yeni düzenleme geliyor!
A
a

Yılın başında B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma imkanı sunan düzenlemenin ardından, şimdi de heyecan verici bir gelişme daha yolda. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Yılın başında kabul edilen düzenlemeyle B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanmak için ilave ehliyete ihtiyaç duymaz hale geldi. Bu düzenlemeyle birlikte sürücülere daha geniş bir araç yelpazesi sunularak ulaşımda çeşitlilik artırılması hedeflendi.

Motosiklet Kullanımı İçin Kurs Yeterli

Halk TV'de yer alan habere göre yetkililer düzenlemenin kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik motosikletleri kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirmelerinin ardından ek maddelerin kabul edilmesi gündemde.

A2 Sınıfı da Dahil Edilecek

Yapılan iddialara göre, yeni düzenleme kapsamında B sınıfı ehliyet sahiplerinin herhangi bir sürücü kursundan "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması" şartının yeterli görüldüğü belirtiliyor.

Ancak sürpriz bir gelişme olarak, iddialara göre A2 sınıfı motorlar da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edilecek.

A2 Ehliyet Sınıfı Nedir?

A2 ehliyet, Avrupa Birliği'nde standartlaştırılmış bir motosiklet ehliyet sınıfıdır. Bu ehliyet sınıfı, belirli güç ve motor hacmi limitleri olan motosikletleri kullanmaya yetkilidir. A2 ehliyeti, genellikle daha küçük ve orta boyutlu motosikletler için gereklidir ve sürücülere bu tür motosikletleri kullanma yetkisi verir.

A2 Ehliyet Sınıfı Şartları:

  • En az 18 yaşında olmak
  • B sınıfı ehliyete sahip olmak
  • Motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi almış olmak

A2 Ehliyet Sınıfı ile Kullanılabilecek Motosikletler:

  • Maksimum 35 kW (47,6 beygir gücü) güce sahip motosikletler
  • Güç-ağırlık oranı 0,2 kW/kg'ı geçmeyen motosikletler
  • Maksimum 400 cm³ motor hacmine sahip motosikletler
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi