Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) yapılan yazılı açıklamada, arazi toplulaştırması ile diğer altyapı hizmetlerinin birlikte düşünülmesi gerektiği, bu düşünceyle 2018 yılında yapılan yasal düzenleme sonucu Türkiye genelinde arazi toplulaştırma çalışması yapma yetkisinin DSİ Genel Müdürlüğüne verildiği hatırlatıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yıldız, 2022 yılında DSİ 3. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki Eskişehir, Sakarya, Bilecik ve Kütahya illerinde yürütülen çalışmalar hakkında şu değerlendirmede bulundu:
"DSİ 3. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan illerde toplam 18 projede 1 milyon 820 bin dekar alanda toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapuya tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Yapımına devam edilen toplam proje alanı 746 bin dekar olan 7 proje kapsamında ise 360 bin dekar alanın 2022 yılı sonuna kadar toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Ayrıca 2022 yılı içerisinde ihale edilecek Eskişehir'de 7, Kütahya'da 3, Sakarya'da 2 ve Bilecik'te ise 1 proje olmak üzere toplamda 13 proje ile birlikte ilerleyen dönemde 1 milyon 75 bin dekar alanın daha toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması sağlanacaktır."
360 bin dekar alanda daha tarla içi geliştirme
Bölge müdürlüğü bünyesinde tarla içi geliştirme hizmetleri çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:
"2018 yılında yapılan yetki devrinden bu yana toplam 12 proje dahilinde 900 bin dekar alanda sınır düzeltmesi, arazi tesviyesi, drenaj açılması ve tarla içi yol yapımı gibi çalışmalar tamamlanmıştır. 2022 yılı sonuna kadar ise 360 bin dekar alanda daha tarla içi geliştirme hizmetleri gerçekleştirilecektir. Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci'ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Vali Erdinç Yılmaz resmî belge bekliyor
Kerem Akyıl
Eskişehir kendi göbek bağını kendisi kesmeye çalışıyor!
Tarkan Demir
Tarihi bölge canlandırılmalı
Seval Erci
Göz göze gelmeyi unutan nesil
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy