Sokaklarda, çoğunlukla şiddete meyilli gençlerin kullandığı kelebek bıçaklara benzerliğiyle dikkat çeken bu taraklar, artık çocukların da elinde görülüyor. Oyuncağın, çocukların şiddet eğilimlerini besleyebileceği ve tehlikeli nesnelere özenme davranışlarını artırabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.
Uzmanlar, bu tür oyuncakların çocukların psikolojik gelişimini olumsuz etkileyebileceğini ve toplumsal şiddet algısını normalleştirebileceğini belirtiyor. Ailelerin çocuklarının okul çantalarını ve oynadıkları oyuncakları kontrol etmeleri, bu tür ürünlere erişimi engellemeleri isteniyor.
Yetkililer, kelebek tarakların bazı yerlerde serbestçe satıldığına dikkat çekerek denetimlerin artırılması ve bu tür ürünlerin çocuklara ulaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
