Altın piyasasında yeni günün fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Küresel piyasalarda ons altının seyrinin yanı sıra dolar kurundaki hareketlilik, yurt içindeki altın fiyatlarının yönünü belirleyen önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Altın, ekonomik ve jeopolitik gelişmelere karşı yatırımcıların yakından izlediği değerli metallerin başında geliyor. Merkez bankalarının para politikaları, faiz beklentileri, enflasyon verileri ve küresel risk iştahı ons altının hareketinde etkili olurken, bu hareketler Türkiye'de gram altın fiyatlarına da yansıyor.
Yurt içinde yatırımcıların en fazla takip ettiği ürünlerden biri gram altın olurken, çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altını da özellikle fiziki altın alımında öne çıkıyor. Fiyatlarda gün içerisinde yaşanabilecek değişimler nedeniyle alım veya satım yapacakların güncel rakamları takip etmesi önem taşıyor.
Ekranlarda görülen serbest piyasa fiyatları ile kuyumcularda uygulanan fiyatlar aynı olmayabiliyor. Altının türü, işçilik maliyeti, piyasa hareketliliği ve alış-satış arasındaki makas nedeniyle farklı satış fiyatları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle özellikle fiziki altın alacakların işlem öncesinde güncel kuyumcu fiyatlarını da kontrol etmesi gerekiyor.
Ons altın: Alış 4.587,32 TL / Satış 4.588,09 TL
Gram altın: Alış 7.109,14 TL / Satış 7.109,99 TL
Cumhuriyet altını: Alış 45.489,65 TL / Satış 46.348,25 TL
Tam altın: Alış 45.508 TL / Satış 46.093 TL
Ziynet altını: Alış 45.489,55 TL / Satış 46.348,35 TL
Çeyrek altın: Alış 11.372,41 TL / Satış 11.622,61 TL
Yarım altın: Alış 22.673,70 TL / Satış 23.245,26 TL
Ata altın: Alış 46.424,96 TL / Satış 47.592,95 TL
14 ayar bilezik gramı: Alış 3.852,50 TL / Satış 5.100,85 TL
22 ayar bilezik gramı: Alış 6.404,56 TL / Satış 6.633,54 TL
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çakırözer’den Sivrihisar Belediye Başkanı Dökmeci’ye katıl çağrıs…
Tarkan Demir
Melih Aydın ES TV’de bombaladı
Kerem Akyıl
Geleceğe bırakılan en büyük miras
Ümit Polatbaş
ESKİŞEHİR ULAŞILABİLİR OLMALI
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy