Dün ons altındaki gerilemeye paralel değer kaybeden gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,53 düşüşle 6 bin 860 liradan tamamladı.
Yeni güne yükselişle başlayan gram altın, saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 6 bin 874 lira seviyesinden işlem görüyor.
Aynı dakikalarda çeyrek altın 11 bin 233 lira, Cumhuriyet altını ise 44 bin 726 lira seviyesinde bulunuyor.
Uluslararası piyasalarda ons altın da yeni güne yükselişle başladı.
Doların görece zayıflaması ve tahvil faizlerindeki yükselişin hız kesmesinin etkisiyle ons altın yüzde 0,2 değer kazanarak 4 bin 414 dolar seviyesinden alıcı buluyor.
Piyasalarda jeopolitik ve ekonomik gelişmeler yakından takip edilirken, yatırımcıların da temkinli hareket ettiği belirtiliyor.
Hürmüz Boğazı’nda güvenli gemi trafiğinin sağlanmasına yönelik anlaşmada sona yaklaşıldığına ilişkin açıklamalar gündemde bulunuyor. Ancak bölgede olumlu havanın daha önce olduğu gibi kısa sürede değişebileceği ihtimali, yatırımcıların nihai bir anlaşma sağlanana kadar ihtiyatlı davranmasına neden oluyor.
Saudi Aramco’nun Cizan petrol tesislerinin vurulduğuna ilişkin gelişmelerin ardından petrol fiyatlarında yükseliş görülmesi de piyasalarda dikkat çekiyor.
Analistler, enerji maliyetlerinin yüksek seyretmesinin enflasyon risklerini canlı tuttuğunu belirtiyor. Bu durumun küresel merkez bankalarının faiz politikasında daha sıkı tutumlarını sürdürme ihtimalini destekleyebileceği değerlendiriliyor.
Piyasalarda haftanın önemli gündem maddelerinden biri ise ABD’de cuma günü açıklanacak enflasyon verisi olacak.
Analistler, açıklanacak verinin beklentilerin üzerinde veya altında gerçekleşmesine göre ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek dönemdeki politika adımlarına ilişkin beklentilerde dalgalanma yaşanabileceğini ifade ediyor.
Günün geri kalanında ise veri gündeminin görece sakin olması bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
YENİ Parti’nin yükselişi AK Parti kadar CHP’yi de rahatsız ediyor…
Tarkan Demir
AK Parti için iyi, YENİ Parti için kötü haber
Kerem Akyıl
Yenikent'te yeni dönem!
Kaan Özcan
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy