Afyonkarahisar’Da Yüzyılın Projesinin Bitirilme Süresi Yine Ertelendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisar’Da Yüzyılın Projesinin Bitirilme Süresi Yine Ertelendi
A
a

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 1 Mayıs 2023’Te Bitirileceği Taahhütlünde Bulunduğu ‘Tarihi Karahisar Kalesine Teleferik’ Projesi İle İlgili Yeni Bir Açıklamada Bulunarak İnşaatı Henüz Yeni Başlayan Projenin Ağustos Ayında Bitirileceğini Öne Sürdü.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 1 Mayıs 2023’te bitirileceği taahhüttün de bulunduğu ‘Tarihi Karahisar Kalesine Teleferik’ projesi ile ilgili yeni bir açıklamada yaparak inşaatı henüz yeni başlayan projenin Ağustos ayında bitirileceğini öne sürdü.
Afyonkarahisar’da yapımı yılan hikayesine dönen teleferik projesinin inşaat çalışmaları başladı. Afyonkarahisar Belediyesinin asrın projesi olarak nitelendirdiği 100 milyon TL’lik tarihi Karahisar Kalesine teleferik projesinde yer teslimi yapılmasına rağmen inşaat çalışması halen planlandığı şekilde ilerlemedi.
Başkan Zeybek ise proje alanına giderek, yüklenici firma yetkililerinde bilgi alıp ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Zeybek, “Teleferik çalışmalarımız devam ediyor. Projemizde olan tesislerin yapıldığı alanın gro betonları dökülüyor. Hafriyatlar bitti. Kalenin tepesine çıkacak olan elektrik, su ve kanalizasyon çalışmaları bitirildi. Önümüzdeki günlerde ikinci bir yük teleferiği kurularak aşağıdan yukarıya malzemelerin taşınmasına başlanacak. Teleferik çalışmamız hızla devam ediyor. Yüklenici firmanın yetkilisi ile yapmış olduğumuz görüşmede Ağustos ayı gibi hizmete alınacağını ifade ettiler. Çalışmaları yerinde inceledik. Gayet güzel gidiyor, aksamadan devam ediyor. Yağmura rağmen ekipler çalışmalarına devam ediyorlar. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. Gelsin, görsünler. “Teleferik nerde” diyorlar? Teleferik burada, çalışmaları gelsinler yerinde görsünler” dedi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi