AFYON 36 DERECEYİ GÖRDÜ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AFYON 36 DERECEYİ GÖRDÜ
A
a

Afyonkarahisar’da son yılların en sıcak havası yaşanmaya başlarken, kette termometreler yer yer 36 dereceye kadar çıktı. 

Hava sıcaklıkların bir anda yükseldiği kentte bunalan vatandaşlar soluğu park ve bahçelerde aldılar. Kentte termometrelerin yer yer 36 dereceyi gösterdiği gözlenirken, Meteoroloji Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğünün resmi internet sitesinde ise sıcaklığın 32 derece olduğu duyuruldu. Ramazan ayı olması sebebi ile oruç tutan vatandaşlar sıcak havanın kendilerini zorladığını itiraf etmekten de çekinmediler. Kentte sıcak havadan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere akın ederken, özellikle gölgelik alanlar ve fıskiyelerin yanında vakit geçirmeye çalıştılar.

Uzmanlar özellikle çocuk ve yaşlıların sıcak havalarda riski grubunda olduklarını ifade ederek, gerek görülmedikçe sıcaklığın en fazla hissedildiği öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda da bulundular.
Öte yandan, nem oranının düşük olmasının sıcaklığın daha fazla hissedilmesine neden olduğu belirtilirken, sıcak havanın hafta boyunca devam etmesinin beklendiği de öğrenildi.
Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi